Ga naar de inhoud

Afscheid van de grote chaosmaker — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanavond neemt WORM na ruim 20 jaar afscheid van Hajo Doorn als artistiek leider met La Big Festucatio en wordt het directeursschap officieel overgedragen op Janpier Brands. Met verschillende mensen uit de Rotterdamse scene blikt Vers Beton terug op Hajo’s tijd bij WORM, het ‘instituut voor avant-gardistische recreatie’ en zijn waarde voor de stad.

“Hajo is The Godfather en de geestelijk leider en de grote roerganger en de chef de mission en de grote chaosmaker van WORM. Zonder Hajo had WORM niet in deze vorm kunnen bestaan.” Vloeiend en zonder twijfel is dit wat Mike van Gaasbeek als eerste vertelt over de man met wie hij ruim veertien jaar ontzettend graag samenwerkte. En niet alleen Mike spreekt zo lovend. Luisterend naar anderen uit de Rotterdamse kunst- en cultuurwereld wordt het al snel duidelijk: er is veel goeds te zeggen over Hajo Doorn.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam