Ga naar de inhoud

Afscheid van de grote chaosmaker — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanavond neemt WORM na ruim 20 jaar afscheid van Hajo Doorn als artistiek leider met La Big Festucatio en wordt het directeursschap officieel overgedragen op Janpier Brands. Met verschillende mensen uit de Rotterdamse scene blikt Vers Beton terug op Hajo’s tijd bij WORM, het ‘instituut voor avant-gardistische recreatie’ en zijn waarde voor de stad.

“Hajo is The Godfather en de geestelijk leider en de grote roerganger en de chef de mission en de grote chaosmaker van WORM. Zonder Hajo had WORM niet in deze vorm kunnen bestaan.” Vloeiend en zonder twijfel is dit wat Mike van Gaasbeek als eerste vertelt over de man met wie hij ruim veertien jaar ontzettend graag samenwerkte. En niet alleen Mike spreekt zo lovend. Luisterend naar anderen uit de Rotterdamse kunst- en cultuurwereld wordt het al snel duidelijk: er is veel goeds te zeggen over Hajo Doorn.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • De Tweede Wereldoorlog maakte vooral joodse kunstenaars onzichtbaar in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In deze Talk of the Town sprak Siebe Thissen met kunsthistoricus Sandra Smets over haar nieuwe boek De vuurvogelgeneratie. Kunstenaars in een verwoeste stad. Over hoe het Boymans tijdens de bezettingsjaren steeds verder verstrikt raakte in het web van nazipropaganda en hoe joodse kunstenaars in de vergetelheid raakten.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam