Ga naar de inhoud

Heel de wereld is je vaderland, ook als je niet wit bent

Lotfi el Hamidi laat zijn licht schijnen op de overwinning van rechts Rotterdam. Want een stad waar Erasmus als marketinginstrument ingezet wordt, kan wel wat zelfreflectie gebruiken.

whereserasmus
beeld: Femke van Geffen

Al één reactie — discussieer mee!

 • En het white-bashing gaat verder en verder!!
  Grappig wat je stelt: ‘wanneer je het lef hebt een problematisch aspect van de superieure Nederlandse cultuur te bekritiseren’ maar als het andersom gebeurt staat men net zo op hun achterpoten, iets met pot en ketel. Wat velen heel moeilijk vinden, is zonder bril ergens naar te kijken, velen hebben last van selectieve verontwaardiging, zoals ook in dit stuk voorkomt. 170 nationaliteiten, vele geloven, één groep in beiden die overduidelijk aanwezig is, maar dat mag je niet zeggen, want ik ben blank dus racist omdat ik kritisch ben. Statistieken zijn onderbouwde cijfers! Als je wilt dat anderen stoppen met categoriseren, doe het zelf dan ook niet!

  ‘In ons land ben je welkom, blablabla…..’ In jou huis, wiens regels gelden daar, die van jou of die van je bezoekers? Als jou bezoeker iets doet wat jij niet waardeert, laat jij hen dan hun gang gaan of zeg je daar wat van? ‘We’ verplichten ‘je’ niet om varkensvlees te eten! Andre Hazes te luisteren, maar de waarden die in NL zijn opgebouwd te accepteren en je daarna te gedragen, is dat zo raar?

  Ik ben niet christelijk, ik verwerp elk geloof, omdat ik vind dat het juist voor 2-deling zorgt en het vrouwen als 2de rangs burger beschouwt, ongelovigen per definitie minder zij en laat ik maar niet beginnen over homoseksualiteit. Christelijke natie, daar hoor ik niet bij, ik ben mens.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures