Ga naar de inhoud

Heel de wereld is je vaderland, ook als je niet wit bent

Lotfi el Hamidi laat zijn licht schijnen op de overwinning van rechts Rotterdam. Want een stad waar Erasmus als marketinginstrument ingezet wordt, kan wel wat zelfreflectie gebruiken.

whereserasmus
beeld: Femke van Geffen

Al één reactie — discussieer mee!

  • En het white-bashing gaat verder en verder!!
    Grappig wat je stelt: ‘wanneer je het lef hebt een problematisch aspect van de superieure Nederlandse cultuur te bekritiseren’ maar als het andersom gebeurt staat men net zo op hun achterpoten, iets met pot en ketel. Wat velen heel moeilijk vinden, is zonder bril ergens naar te kijken, velen hebben last van selectieve verontwaardiging, zoals ook in dit stuk voorkomt. 170 nationaliteiten, vele geloven, één groep in beiden die overduidelijk aanwezig is, maar dat mag je niet zeggen, want ik ben blank dus racist omdat ik kritisch ben. Statistieken zijn onderbouwde cijfers! Als je wilt dat anderen stoppen met categoriseren, doe het zelf dan ook niet!

    ‘In ons land ben je welkom, blablabla…..’ In jou huis, wiens regels gelden daar, die van jou of die van je bezoekers? Als jou bezoeker iets doet wat jij niet waardeert, laat jij hen dan hun gang gaan of zeg je daar wat van? ‘We’ verplichten ‘je’ niet om varkensvlees te eten! Andre Hazes te luisteren, maar de waarden die in NL zijn opgebouwd te accepteren en je daarna te gedragen, is dat zo raar?

    Ik ben niet christelijk, ik verwerp elk geloof, omdat ik vind dat het juist voor 2-deling zorgt en het vrouwen als 2de rangs burger beschouwt, ongelovigen per definitie minder zij en laat ik maar niet beginnen over homoseksualiteit. Christelijke natie, daar hoor ik niet bij, ik ben mens.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam