Ga naar de inhoud

Hoe geëmancipeerd zijn de grootste werkgevers van Rotterdam? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Internationale Vrouwendag, de dag die staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Een goede aanleiding om eens uit te zoeken: hoe zit het eigenlijk met de man-vrouw verhouding en het emancipatiebeleid van Rotterdams grootste werkgevers?

GlazenPlafond_EvaWijersGOED
beeld: Eva Wijers

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • En de LHBT-ers? Ik dacht in de jaren 80 dat we in 2010 een stuk verder zouden zijn met die acceptatie, maar dat is eerder een neergaande spiraal geworden dan dat men als mens wordt behandeld! Vrouwen emancipatie, iets waar in NL keihard voor gevochten is, vervolgens door import weer aan banden, DENK hield een bijeenkomst in Luxor, vrouwen gescheiden ingang van de mannen, gescheiden zitten in de zaal, NIDA op de EUR idem dito, vrouwen niet welkom in een moskee, vrijheid van godsdienst of beperking vrouwen emancipatie?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures