Ga naar de inhoud

Minicollege over straatintimidatie: Rotterdamse vrouwen passen hun gedrag aan — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdamse vrouwen hebben vrijwel allemaal te maken met een vorm van straatintimidatie, al ervaart iets minder dan de helft dit ook als intimiderend. Toch past het merendeel haar gedrag aan. Bekijk het minicollege van onderzoeker Tamar Fischer.

beeld: vimeo.com

Al één reactie — discussieer mee!

 • Hoe grappig, aan de andere kant van de oceaan heeft iemand iets vrouwonvriendelijkst gezegd en heel het malieveld en de dam staat vol, structureel lastig vallen van vrouwen in eigen land, niemand die je hoort. Hoe hypocriet

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam