Ga naar de inhoud

Minister Jeanine Hennis spreekt vooral de ‘herensociëteit’ van de JOVD aan — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen bezoekt Vers Beton gevraagd en ongevraagd campagnebijeenkomsten in Rotterdam. Voor dit derde verslag ging Koen Voskamp naar een VVD speeddate-avond met minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Een vriendelijke dame houdt alles goed in de gaten in de Stadsbrasserie terwijl de zaal met tafeltjes voor twee, voorzien van donuts met oranje glacé, volloopt. Aan de opkomst is duidelijk te zien dat de JOVD het beste was in werven; het gros van de aanwezigen ziet eruit alsof ze uit een jeugdige herensociëteit komen. De overgrote meerderheid is man, onder de dertig en vrijwel iedereen is gekleed in een donkerblauwe jasje met een bijpassende das.
Jeanine Hennis haalt in haar openingswoord de successen aan van de afgelopen kabinetsperiode: de economische groei, afnemende werkloosheid en het begrotingsoverschot. “Maar de VVD is nog niet klaar” en ze gaat verder over de onrust die er leeft. Het gevoel dat we geen controle meer hebben wordt volgens de minister gevoed door conflicten ergens anders op de wereld. “Hoewel onze interne veiligheid in Nederland groot is, is die onder druk komen te staan door bijvoorbeeld meneer Poetin die zich wil positioneren als grootmacht of de opmars van ISIS. We hebben veel te beschermen, ook in een volgend kabinet.”
En daar moet het publiek in de zaal het mee doen. Het speeddaten gaat beginnen.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam