Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen bezoekt Vers Beton gevraagd en ongevraagd campagnebijeenkomsten in Rotterdam. Voor dit derde verslag ging Koen Voskamp naar een VVD speeddate-avond met minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Een vriendelijke dame houdt alles goed in de gaten in de Stadsbrasserie terwijl de zaal met tafeltjes voor twee, voorzien van donuts met oranje glacé, volloopt. Aan de opkomst is duidelijk te zien dat de JOVD het beste was in werven; het gros van de aanwezigen ziet eruit alsof ze uit een jeugdige herensociëteit komen. De overgrote meerderheid is man, onder de dertig en vrijwel iedereen is gekleed in een donkerblauwe jasje met een bijpassende das.
Jeanine Hennis haalt in haar openingswoord de successen aan van de afgelopen kabinetsperiode: de economische groei, afnemende werkloosheid en het begrotingsoverschot. “Maar de VVD is nog niet klaar” en ze gaat verder over de onrust die er leeft. Het gevoel dat we geen controle meer hebben wordt volgens de minister gevoed door conflicten ergens anders op de wereld. “Hoewel onze interne veiligheid in Nederland groot is, is die onder druk komen te staan door bijvoorbeeld meneer Poetin die zich wil positioneren als grootmacht of de opmars van ISIS. We hebben veel te beschermen, ook in een volgend kabinet.”
En daar moet het publiek in de zaal het mee doen. Het speeddaten gaat beginnen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Koen_VB (1)

Koen Voskamp

Koen Voskamp (1971) raakte na een studie Chemische Technologie verzeild in Rotterdam en is er vanwege de liefde niet meer weggegaan. Hij is betrokken bij de samenleving en dus ook de politiek. Hij is (passief)lid van D66.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina