Ga naar de inhoud

Minister Jeanine Hennis spreekt vooral de ‘herensociëteit’ van de JOVD aan — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen bezoekt Vers Beton gevraagd en ongevraagd campagnebijeenkomsten in Rotterdam. Voor dit derde verslag ging Koen Voskamp naar een VVD speeddate-avond met minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Een vriendelijke dame houdt alles goed in de gaten in de Stadsbrasserie terwijl de zaal met tafeltjes voor twee, voorzien van donuts met oranje glacé, volloopt. Aan de opkomst is duidelijk te zien dat de JOVD het beste was in werven; het gros van de aanwezigen ziet eruit alsof ze uit een jeugdige herensociëteit komen. De overgrote meerderheid is man, onder de dertig en vrijwel iedereen is gekleed in een donkerblauwe jasje met een bijpassende das.
Jeanine Hennis haalt in haar openingswoord de successen aan van de afgelopen kabinetsperiode: de economische groei, afnemende werkloosheid en het begrotingsoverschot. “Maar de VVD is nog niet klaar” en ze gaat verder over de onrust die er leeft. Het gevoel dat we geen controle meer hebben wordt volgens de minister gevoed door conflicten ergens anders op de wereld. “Hoewel onze interne veiligheid in Nederland groot is, is die onder druk komen te staan door bijvoorbeeld meneer Poetin die zich wil positioneren als grootmacht of de opmars van ISIS. We hebben veel te beschermen, ook in een volgend kabinet.”
En daar moet het publiek in de zaal het mee doen. Het speeddaten gaat beginnen.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam