Ga naar de inhoud

Pleidooi voor ouderwets actievoeren — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Burgers kunnen flink verschil maken in het halen van de klimaatdoelen. Niet als consument met onze computer of pinpas, maar door gezamenlijk ouderwets actie te voeren, betoogt Ike Teuling. 

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Lets go!

  Goede column, al blijf ik erbij dat het héél veel uitmaakt bij welke bank jij je geld stalt en waar (en hoe) je je boodschappen doet.

  En gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die een alternatief ontwikkelen (zoals de Groene Passage al een tijd dat alternatief is). Zij kunnen alleen bestaan omdat er mensen zijn die daar hun boodschappen doen. Zo zijn er meer in R’dam: Rechtstreex & de ondernemers in Blue City zijn daar mooie voorbeelden van.

  Ik bespaar tijd en geld, en eet meer groente & fruit sinds ik bij Rechtstreex mijn groenten koop. Ze bieden goede spullen aan, keuze tussen bio en regulier & alle producten komen uit de streek. Zulke ondernemers zijn hartstikke nodig om ons koopgedrag te veranderen en daarmee onze economie & samenleving.

 • “We zullen als burgers in actie moeten komen tegen deze belangen en misschien is burgerlijke ongehoorzaamheid ook hier, in Rotterdam, onvermijdelijk.”

  Rest de vraag: wat bedoel je precies met ‘in actie komen’ en ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam