Ga naar de inhoud

Rotterdam aardgasvrij: zo moeten we dat voor elkaar krijgen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De plek van aardgas in ons energiesysteem is onverenigbaar met de klimaatdoelen, betoogt Reinout Wissenburg, strateeg bij netbeheerder Stedin. Gasnetvervangingsdata helpen per wijk de timing te bepalen, maar alleen door samenwerking en vanuit lokaal draagvlak krijgen we alle huizen van aardgas af. 

Gasafsluiting
beeld: Rémon Mulder

Al één reactie — discussieer mee!

 • Misschien is een combinatie met nieuwbouwprojecten en verwarming met biogas op afval een goede optie. Stadsgas (biogas wat gemaakt wordt uit groen afval) kan bijvoorbeeld heel goed verwerkt worden in nieuwbouwprojecten. Vele malen efficiënter dan elektriciteit omzetten in warmte en sociaal een goed alternatief omdat je er ook nog een hoop mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee aan het werk zet. Het mes snijd dan dus aan meerdere kanten! #makebiogasgreatagain

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In gesprek over een nieuwe fossiele frontlinie: vloeibaar gas uit de VS

  Venue: Oase Rotterdam
  Datum:
 • Recht op Rust

  • Evenement

  Bij dezen nodigen we je uit voor de actie Recht op Rust, een kunstzinnige manifestatie op het plein voor Rotterdam Centraal in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober.

  Venue: Stationsplein
  Datum:
 • On Thursday 9 November Kim Stanley Robinson – one of our greatest living science-fiction writers – will join us on the occasion of his latest book The Ministry for the Future

  Venue: Hofpleintheater
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam