Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vintage racefiets, baardje, werkzaam in de creatieve sector en hangend in één van de vele koffiebarretjes in het centrum. Juist ja, we hebben het over hipsters. Om de één of andere reden zijn ze weinig populair. Hoe komt dat? Dat beantwoordt cultuursocioloog Janna Michael in het minicollege van aanstaande dinsdag.
Weinig mensen zullen zichzelf met trots ‘hipster’ noemen. Sterker nog ‘hipster’ is praktisch een scheldwoord in de volksmond. Dat is anders met punkers, hardrockers of skaters. Grappig genoeg is de hipster altijd de ander. Niemand ziet zichzelf graag als hipster. Het lijkt de enige subcultuur te zijn waar je niet graag bij wilt horen, maar wat misschien toch stiekem zo is.
Janna Michael, cultuursocioloog aan de Erasmus Universiteit, deed haar promotieonderzoek naar trendgevoeligheid en hipsters. Ze interviewde verschillende jongeren tussen de 21 en de 37 jaar over trendgevoeligheid. Waarom we niet zo dol zijn op hipsters legt ze uit in het aanstaande minicollege op dinsdag 11 april in Studio Erasmus.

Kom dinsdag 11 april naar Studio Erasmus, in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Inloop 20:00, start programma 20:30. Klik hier voor meer informatie.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina