Ga naar de inhoud

Aankondiging minicollege: Waarom hebben we zo’n hekel aan hipsters? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vintage racefiets, baardje, werkzaam in de creatieve sector en hangend in één van de vele koffiebarretjes in het centrum. Juist ja, we hebben het over hipsters. Om de één of andere reden zijn ze weinig populair. Hoe komt dat? Dat beantwoordt cultuursocioloog Janna Michael in het minicollege van aanstaande dinsdag.
Weinig mensen zullen zichzelf met trots ‘hipster’ noemen. Sterker nog ‘hipster’ is praktisch een scheldwoord in de volksmond. Dat is anders met punkers, hardrockers of skaters. Grappig genoeg is de hipster altijd de ander. Niemand ziet zichzelf graag als hipster. Het lijkt de enige subcultuur te zijn waar je niet graag bij wilt horen, maar wat misschien toch stiekem zo is.
Janna Michael, cultuursocioloog aan de Erasmus Universiteit, deed haar promotieonderzoek naar trendgevoeligheid en hipsters. Ze interviewde verschillende jongeren tussen de 21 en de 37 jaar over trendgevoeligheid. Waarom we niet zo dol zijn op hipsters legt ze uit in het aanstaande minicollege op dinsdag 11 april in Studio Erasmus.

Kom dinsdag 11 april naar Studio Erasmus, in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Inloop 20:00, start programma 20:30. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures