Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: 'Gesprek met de stad' is een schaamlap

Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de vrijmibo voor. Deze week een extra lange editie van Ferrie Weeda, die de vloer aanveegt met het ‘Gesprek met de stad’. Wegwezen nou met je weeïge, naïef-megalomaan optimistische geneuzel.

DBS-OctaviaVanHorik
beeld: Octavia van Horik

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Topstuk, helemaal eens ! In mijn rol als schaduwwethouder bestuurlijke vernieuwing heb ik dit punt in de zijlijn al eerder aangekaart. Ik was in een voorfase uitgenodigd als ‘stadsexpert’ om mee te denken over de aanpak. Die uitnodig was ook onzinnig opgesteld dus ik stelde net als Ferry vragen naar voor wie is dit bedoelt ? Wat is de status ? en heeft het college het niet druk genoeg met alle ideeën en wensen die vanuit de stad nu al worden aangedragen ? Waarom deze onzinnige vlucht vooruit ? Ik kreeg geen enkele reactie na herhaald verzoek dus haakte gelijk af en het zakte weg in mijn geheugen. Totdat ik ineens al die posters zag met slogans “in 2037 veegt u zelf uw stoep in ruil voor minder belasting ? ‘in 2037 kijkt u dan via webcam bij u kinderen in de klas om de leerkracht te controleren’ . Het was dus nog erger dan ik had gedacht……….. dit heeft natuurlijk niets met participatie te maken of het dichten van de kloof tussen burgers en politiek. Het is ook geen serieuze poging van het college om de wensen van het volk te vernemen, daar zijn echt veel meer doordachte en effectievere wegen voor. Dit is gewoon een hele goedkope PR stunt van het college voor 600.000. Hiermee verliest het college vertrouwen in plaats van dat ze dat versterkt. Schaamteloos.

    uw st>gebeurt er met de die sl maar vond die uitnodiging zo onzinnig dat ik die gelijk wou afzeggen maar

  • Goed stuk. Leuk geschreven. Over de inhoud: ik vermoed inderdaad dat dit soort gemeentelijke manoeuvres een afleiding is van de huidige problemen in de stad en meer nog een afleiding van focussen op het huidige beleid. Houd de burgers leuk bezig dan bemoeien ze zich niet met onze zaken nú.
    note: definition of manoeuvre by The Free Dictionary
    1. a contrived, complicated, and possibly deceptive plan or action, political manoeuvre
    ( gecombineerd, ingewikkeld, en misschien bedrieglijk plan of actie, politieke manoeuvre)

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam