Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Nieuw-Katendrechter Rob Houkes dacht in een gemêleerde volkswijk te komen wonen, maar niets was minder waar. Met lede ogen ziet hij de gentrificatie op Katendrecht aan. Voor Vers Beton schreef hij erover, en doet hij geen moeite om zijn ergernis te verbergen.

Gentrificatie, aangezwengeld door woningbouwverenigingen en Gemeentebeleid, is op Katendrecht compleet. Kort door de bocht is gentrificatie het aantrekken van kapitaalkrachtige nieuwe bewoners en (daarmee gepaard gaande) verdringing van de lagere klassen in een stadsdeel. Cody Hochstenbach schreef voor Vers Beton laatst een stuk over overheid gestuurde gentrificatie in Rotterdam. Voor Katendrecht blijkt dit te betekenen dat de diversiteit en veelkleurigheid sterk afneemt en de bevolking steeds homogener, in dit geval witter, wordt.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

portretRob_crop

Rob Houkes

Rob Houkes studeerde Literatuurwetenschap en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Was activist bij “Red het Deliplein”. Woont op Katendrecht.

Profiel-pagina
Eva-Wijers

Eva Wijers

Illustrator

Profiel-pagina