Ga naar de inhoud

Hoera, een Banksy in Rotterdam?

5.500 euro is er nodig om het werk van de bekendste straatkunstenaar van deze eeuw naar Rotterdam te halen. Rewriters010 startte een crowdfundingactie om het klaar te spelen. Maar welk nut heeft het invliegen van street art zonder de oorspronkelijke context?

BCkaeTXqrFoZ5cIt
beeld: Save The Banksy

Het Rotterdamse straatkunstcollectief Rewriters010 en Hiphop In Je Smoel zijn een crowdfundingactie gestart om een origineel kunstwerk van Banksy naar Nederland te halen. Het werk ‘Haight Street Rat’ is in handen van een kunstverzamelaar, die het werk over de hele wereld gratis tentoon wil stellen. Om het transport en de verzekering te financieren, is echter wel een flink bedrag nodig. Als er genoeg geld wordt opgehaald, volgt een expositie in LP2 waarin het werk van Banksy de hoofdrol speelt en waarin nog eens twintig kunstenaars zullen exposeren. De media buitelden over elkaar heen en Rotterdamse cultuurliefhebbers haastten zich naar de retweet-knop om dit nobele initiatief onder de aandacht te brengen. Een Banksy!

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures