Ga naar de inhoud

Hoera, een Banksy in Rotterdam?

5.500 euro is er nodig om het werk van de bekendste straatkunstenaar van deze eeuw naar Rotterdam te halen. Rewriters010 startte een crowdfundingactie om het klaar te spelen. Maar welk nut heeft het invliegen van street art zonder de oorspronkelijke context?

BCkaeTXqrFoZ5cIt
beeld: Save The Banksy

Het Rotterdamse straatkunstcollectief Rewriters010 en Hiphop In Je Smoel zijn een crowdfundingactie gestart om een origineel kunstwerk van Banksy naar Nederland te halen. Het werk ‘Haight Street Rat’ is in handen van een kunstverzamelaar, die het werk over de hele wereld gratis tentoon wil stellen. Om het transport en de verzekering te financieren, is echter wel een flink bedrag nodig. Als er genoeg geld wordt opgehaald, volgt een expositie in LP2 waarin het werk van Banksy de hoofdrol speelt en waarin nog eens twintig kunstenaars zullen exposeren. De media buitelden over elkaar heen en Rotterdamse cultuurliefhebbers haastten zich naar de retweet-knop om dit nobele initiatief onder de aandacht te brengen. Een Banksy!

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam