Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wat kan Rotterdam leren van andere steden? In de serie Alternatieve Zustersteden gaat Vers Beton te rade bij plekken over de hele wereld. In deze editie beschrijven Dirk Chauvaux en Joke Quintens de gelijkenissen tussen Rotterdam en Marseille. Een vergelijking bovendien die culmineert in een ware meetup.

marseille_park
Foresta, een stadspark gecreëerd door burgers in de noordelijke wijken van Marseille Beeld door: beeld: Aurora Productions

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

img_1261

Joke Quintens

Joke Quintens is stadsmaker, gespecialiseerd in co-creatie en participatietrajecten in steden en organisaties. Ze was politiek actief, o.a. als wethouder (schepen) in de Belgische stad Genk. Vorig jaar besloot ze tijdens haar mandaat ontslag te nemen om zich helemaal toe te leggen op stadsontwikkeling van onderop en om haar droom na te jagen. Vanaf juli 2017 woont ze permanent in Marseille en organiseert ze hier Urban Field Trips met stadsmakers.

Profiel-pagina
img_5392

Dirk Chauvaux

Dirk Chauvaux is al 35 jaar actief schrijver en scenarist. Hij was oprichter van het tv-productiehuis Kladdaradatsch! Samen met Joke Quintens runt hij co-creatie bureau Dwarsdenkers.

Profiel-pagina