Ga naar de inhoud

Minicollege: Waarom hebben we zo’n hekel aan hipsters? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voorliefde voor obscure bands, vintage brilmonturen en ambachtelijk gebrouwen speciaalbiertjes? Dikke kans dat je wel eens uitgemaakt bent voor hipster. In dit minicollege legt cultuursocioloog Janna Michael uit waarom vrijwel iedereen een hekel heeft aan deze subcultuur.

beeld: www.youtube.com

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Doordat de Rotterdamse gemeenteraad dwangmatig de sfeer heeft veranderd/wil omkeren naar een alternatief gebied van hipsters en muurbloempjes die in een galerie een kunstwerk zitten te boetseren,is de stad enorm ongezellig en hangt er een gevoel van depressie in de stad.
  je ziet dat burgers meer depressiever zijn geworden doordat woonlasten en gemeentelijke belastingen enorm zijn verhoogd door het college.
  Ook diverse subsidies en kwijtscheldingen voor de Rotterdammer zijn door het college gestopt,dit allemaal om de door de gemeenteraad opgedrongen hipster en bakfietsrijdsters sfeer in de stad te te promoten en te bekostigen!
  De blijdschap van burgers ligt op een diep punt nu,de sfeer is ongezellig en duidelijk van boven af opgelegd aan de gewone nuchtere Rotterdammer die nu opeens hip en chique zou moeten zijn.
  Als je zo drastisch je stad en je woonomgeving dwangmatig en geregiseerd veranderd ziet worden en je kan er niets tegen doen,wordt je in feite een levenstijl opgelegd die je niet als natuurlijk aanvoelt.
  Wanneer je als Rotterdammer met een leuke sociale huurwoning,je boodschappen doet bij de super om de hoek,gezellig naar het bruine cafe gaat,de gezellige Rotterdamse kroegen en feesten zoals Danceparade en zomercarnaval gewend bent,en nu opeens de hippe moderne chique knul moet gaan uithangen in je eigen stad omdat de gemeenteraad (leefbaar) dit met stevige hand oplegt,wordt je echt depressief.
  Je ziet Koningsdag steeds verder verdwijnen van het straatbeeld,de Coolsingel en westblaak zijn al schoongewaard voor deze feestelijkheden,ook de danceparade helemaal uit de stad weggevaagd,en dan het zomercarnaval wat straks niet meer voor de hipster cultuur de nieuwe binnenweg mag passeren….het is maar een stoet van allochtonen die niet bij de hipster cultuur en hipster nieuwe binnenweg past.
  Het moet toch echt afgelopen zijn met deze gemeentelijke opgelegde rot sfeer,het is van de zotte dat leefbaar nog steeds in het college zo de boel verpest in de stad,Rotterdam begint een hatelijke kut stad te worden wat ie al is eigenlijk sinds het college met leefbaar.
  We willen in Rotterdam gezellige nachtkroegen,Koningsdag op de coolsingel en westblaak terug,de danceparade door de stad heen,betaalbare huurwoningen,subsidie terug want hebben we nodig,hoge gemeentelijke belastingen moeten weer kwijtgescholden worden,we willen onze supermarktjes en winkels weer terug,we willen onze gemoedelijke Rotterdamse open en wereldse havenstad weer terug.
  Leefbaar rot op uit de stad aub! jullie starre persoonlijke ideeen op een grote stad uitwerken verschrikkelijk! enge mensen bah!

 • Een hipster wat kan die nu economisch betekenen voor Rotterdam?
  ze zien er armoedig uit,hebben tweedehands kleding en meubels,kopen goedkoop hun boodschappen en zitten urenlang met een glaasje wijn a 3,50 op een terrasje in de rondte te kijken.
  Ze kopen geen dure meubelen,ze dragen geen merken en komen niet in de dure merkwinkels,ze dragen hip en alternatief,en kopen deze hippe outfits op de markt of in hippiewinkels.
  Kan iemand mij vertellen waarom hipsters zo door de gemeente worden onthaald?
  Waar werken deze hipsters? wat doen zij voor de kost en hoe kan men uitrekenen hoe deze hipsters de economie zullen opstuwen in de stad waar merken wij dat aan?
  Er worden ook veel nieuwe “rijken”naar Rotterdam gelokt..waar werken zij en wat willen zij zelf in rotterdam?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures