Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Horecaondernemer Loran Reemer droomde van een buurtrestaurant. Hij begon zijn zaak op een plek met weinig buurtgevoel en nog minder voetgangers. Toch vindt hij dat zijn concept alleen kan bestaan in dit grensgebied van de stad.
Op de grens van Coolhaveneiland en het Lloydkwartier zit Restaurant Rauwdouwer, onderin het voormalige douanekantoor. Buiten wordt op dat moment hard gewerkt aan het terras, dat uitzicht biedt op de Westzeedijk, met druk auto- en fietsverkeer. Het is niet direct de plek waar je een etablissement verwacht dat spelletjesavonden en ‘maplesyrup-Sunday’ organiseert. Maar binnen wacht eigenaar en chef Loran Reemer (31) in een gezellige huiskamer vol vintage meubels in een rauwe industriële omgeving. Het is deze onverwachte combinatie die er misschien voor zorgt dat Rauwdouwer langzaamaan een begrip aan het worden is in Rotterdam.

Rauwdouwer-VB-VW 1 lr
Beeld door: beeld: Victor Wollaert

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
portret foto VW site Syndesmokopie

Victor Wollaert

Fotograaf

Victor Wollaert (1978) is Limburger van geboorte maar al meer dan 10 jaar trotse inwoner van Rotterdam. In journalistieke en commerciële reportages over bedrijfskundige en economische onderwerpen ligt zijn kracht. Hij fotografeert o.a. voor NRCQ.nl, Soigneur en Vers Beton en deed mee aan de 2014 editie van De Kracht van Rotterdam.

Profiel-pagina