Horecaondernemer Loran Reemer droomde van een buurtrestaurant. Hij begon zijn zaak op een plek met weinig buurtgevoel en nog minder voetgangers. Toch vindt hij dat zijn concept alleen kan bestaan in dit grensgebied van de stad.
Op de grens van Coolhaveneiland en het Lloydkwartier zit Restaurant Rauwdouwer, onderin het voormalige douanekantoor. Buiten wordt op dat moment hard gewerkt aan het terras, dat uitzicht biedt op de Westzeedijk, met druk auto- en fietsverkeer. Het is niet direct de plek waar je een etablissement verwacht dat spelletjesavonden en ‘maplesyrup-Sunday’ organiseert. Maar binnen wacht eigenaar en chef Loran Reemer (31) in een gezellige huiskamer vol vintage meubels in een rauwe industriële omgeving. Het is deze onverwachte combinatie die er misschien voor zorgt dat Rauwdouwer langzaamaan een begrip aan het worden is in Rotterdam.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam
Word in november en december lid met flinke korting. Je leest Vers Beton een jaar lang voor slechts €50. Help jij ons naar de 1500 abonnees?
Al één reactie — discussieer mee!
een man naar mijn hart. succes.