Ga naar de inhoud

Rauwdouwer: “Rotterdammers mogen wat minder focus leggen op het centrum” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Horecaondernemer Loran Reemer droomde van een buurtrestaurant. Hij begon zijn zaak op een plek met weinig buurtgevoel en nog minder voetgangers. Toch vindt hij dat zijn concept alleen kan bestaan in dit grensgebied van de stad.
Op de grens van Coolhaveneiland en het Lloydkwartier zit Restaurant Rauwdouwer, onderin het voormalige douanekantoor. Buiten wordt op dat moment hard gewerkt aan het terras, dat uitzicht biedt op de Westzeedijk, met druk auto- en fietsverkeer. Het is niet direct de plek waar je een etablissement verwacht dat spelletjesavonden en ‘maplesyrup-Sunday’ organiseert. Maar binnen wacht eigenaar en chef Loran Reemer (31) in een gezellige huiskamer vol vintage meubels in een rauwe industriële omgeving. Het is deze onverwachte combinatie die er misschien voor zorgt dat Rauwdouwer langzaamaan een begrip aan het worden is in Rotterdam.

Rauwdouwer-VB-VW 1 lr
beeld: Victor Wollaert

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures