Ga naar de inhoud

Rauwdouwer: “Rotterdammers mogen wat minder focus leggen op het centrum” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Horecaondernemer Loran Reemer droomde van een buurtrestaurant. Hij begon zijn zaak op een plek met weinig buurtgevoel en nog minder voetgangers. Toch vindt hij dat zijn concept alleen kan bestaan in dit grensgebied van de stad.
Op de grens van Coolhaveneiland en het Lloydkwartier zit Restaurant Rauwdouwer, onderin het voormalige douanekantoor. Buiten wordt op dat moment hard gewerkt aan het terras, dat uitzicht biedt op de Westzeedijk, met druk auto- en fietsverkeer. Het is niet direct de plek waar je een etablissement verwacht dat spelletjesavonden en ‘maplesyrup-Sunday’ organiseert. Maar binnen wacht eigenaar en chef Loran Reemer (31) in een gezellige huiskamer vol vintage meubels in een rauwe industriële omgeving. Het is deze onverwachte combinatie die er misschien voor zorgt dat Rauwdouwer langzaamaan een begrip aan het worden is in Rotterdam.

Rauwdouwer-VB-VW 1 lr
beeld: Victor Wollaert

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures