Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Veel sociale huurwoningen in Rotterdam zijn met Trespa-platen bekleed. Dit zijn kunststof gevelplaten die lang meegaan en in Rotterdam op veel houtskeletbouwwoningen zijn aangebracht, maar een straat niet sieren. ‘Stadsverfraaier’ Revelino Heskes bedacht een oplossing.
Niet alleen sociale samenhang, maar ook de sfeer en uitstraling van een buurt zijn volgens Revelino Heskes van belang voor bewoners. Dat merkte hij zelf toen hij zijn intrek nam in een corporatiepand in het Oude Noorden, dat is bekleed met de lelijke, witte gevelplaten. “Het woont hier prima, we hebben een leuke gemeenschappelijke binnentuin, maar de platen zijn enorm ontsierend. Ik heb vooral medelijden met de overburen.” Hij woont in de Schoonoordstraat, gelegen tussen de Bergweg en Benthuizerstraat. “Het blokje waar ik woon, wijkt enorm af qua uitstraling. Je hebt ook plekken in het Oude Noorden waar dit soort panden niet de uitzondering, maar de regel zijn. Dat heeft effect op het straatbeeld, en niet in positieve zin.”

10-Trespa-Rotterdam-©Ossip
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto-prisdeputter-versbeton

Priscilla de Putter

Priscilla de Putter (1983) schrijft als freelance tekstschrijver over steden, wonen, mensen en ontwerp voor o.a. platform Wonen in Rotterdam, Woonstad, Dutch Designers (DuDe) magazine, Uitagenda Rotterdam, Vers Beton en diverse bureaus. Ze startte Habitat Magazine in 2013 en werkt aan het boek Habitat Rotterdam (Trichis Publishing, najaar 2018).

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina