Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Met de liefde voor het vak zit wel goed bij winkelier Richard Voogt, die al sinds 1978 stofzuigers verkoopt. Maar zelf vindt hij het sociale aspect minstens zo belangrijk aan een speciaalzaak.
“Als iemand hier binnenkomt en meteen weet wat voor stofzuiger hij wil hebben dan vind ik dat een beetje jammer”, bekent Richard Voogt van het Stofzuigerhuis aan de Beijerlandselaan op Zuid. Hij vertelt graag over stofzuigers en doet dat al sinds 1978. “Ik kan zo driekwartier volpraten en ik praat ook nogal snel.”
Niet alleen zijn praten is snel. Terwijl hij achterin de winkel stofzuigers en onderdelen repareert, houdt Richard Voogt de winkel met een schuin oog in de gaten. Als er een klant binnenloopt staat hij binnen een paar tellen achter de toonbank van het kleine pandje aan de Beijerlandselaan ‘op Zuid’. Ooit begonnen, in 1938, als winkel waar je gereedschap kon kopen maar al snel voerden de stofzuigers de boventoon in het Stofzuigerhuis.

IMG-4063
Beeld door: beeld: Diana Mosterd

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Diana Mosterd

Diana Mosterd

Diana Mosterd (1974) vertelt graag verhalen, het liefst over mensen. Vanuit Rotterdam Noord runt ze haar bedrijf Draai. Ze maakt verhalen voor allerlei opdrachtgevers en gebuikt daarbij video, fotografie of tekst. Met de stad heeft ze een bijzondere band, een soort knipperlichtrelatie. Zo nu en dan verruilt ze het beton voor bossen, om steeds weer terug te keren naar Noord.

Profiel-pagina
Diana Mosterd

Diana Mosterd

Diana Mosterd (1974) vertelt graag verhalen, het liefst over mensen. Vanuit Rotterdam Noord runt ze haar bedrijf Draai. Ze maakt verhalen voor allerlei opdrachtgevers en gebuikt daarbij video, fotografie of tekst. Met de stad heeft ze een bijzondere band, een soort knipperlichtrelatie. Zo nu en dan verruilt ze het beton voor bossen, om steeds weer terug te keren naar Noord.

Profiel-pagina