Ga naar de inhoud

Stofzuigerhuis Beijerlandselaan: “Mensen kunnen hier hun ei kwijt, bij grote bedrijven kan dat niet” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Met de liefde voor het vak zit wel goed bij winkelier Richard Voogt, die al sinds 1978 stofzuigers verkoopt. Maar zelf vindt hij het sociale aspect minstens zo belangrijk aan een speciaalzaak.
“Als iemand hier binnenkomt en meteen weet wat voor stofzuiger hij wil hebben dan vind ik dat een beetje jammer”, bekent Richard Voogt van het Stofzuigerhuis aan de Beijerlandselaan op Zuid. Hij vertelt graag over stofzuigers en doet dat al sinds 1978. “Ik kan zo driekwartier volpraten en ik praat ook nogal snel.”
Niet alleen zijn praten is snel. Terwijl hij achterin de winkel stofzuigers en onderdelen repareert, houdt Richard Voogt de winkel met een schuin oog in de gaten. Als er een klant binnenloopt staat hij binnen een paar tellen achter de toonbank van het kleine pandje aan de Beijerlandselaan ‘op Zuid’. Ooit begonnen, in 1938, als winkel waar je gereedschap kon kopen maar al snel voerden de stofzuigers de boventoon in het Stofzuigerhuis.

IMG-4063
beeld: Diana Mosterd

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures