Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Geen woorden, maar daden, leve Feyenoord 1!” Het supporterslied van de club lijkt de bekende niet lullen maar poetsen-mentaliteit van de stad Rotterdam mooi te verwoorden, maar hoe Rotterdams is de voetbalclub als het erop aankomt?
Historicus Hans Koole onderzocht voor zijn masterscriptie de relatie tussen Feyenoord en Rotterdam in de periode 1960-2006. In zijn onderzoek toont hij aan hoe de beeld- en identiteitsvorming van de stad zich verhouden tot de clubcultuur van Feyenoord.
De Rotterdamse club zou een minderwaardigheidscomplex hebben. Al tientallen jaren profileert Feyenoord zich als arbeidersclub bij uitstek, hét symbool van de haven- en werkstad. Zo Rotterdams is de club echter vooral in gouden tijden. Bij verlies valt er plotseling weinig samensmelting met de stad meer te bespeuren.
Ajax is sinds jaar en dag de ultieme rivaal van Feyenoord. Dat ook deze rivaliteit tussen de twee grote steden een belangrijke rol speelt in de identiteitsvorming van stad en club bespreekt Koole op dinsdag 9 mei in Studio Erasmus.

Kom op 9 mei naar Studio Erasmus, in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Inloop 20:00 uur, start programma 20:30 uur. Klik hier voor meer informatie. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina