Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de vrijmibo voor. Er was weer eens veel ophef over posters in Rotterdam. Awais Hassan pleit voor vrijheid, ondanks de ongeloofwaardige boodschapper.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam
Word in november en december lid met flinke korting. Je leest Vers Beton een jaar lang voor slechts €50. Help jij ons naar de 1500 abonnees?
Al 9 reacties — discussieer mee!
Een kennis van me heeft als docent op een grote Rotterdamse scholengemeenschap de ellende van gedwongen huwelijken meegemaakt.
Meisjes die niet op vakantie durfden uit angst uitgehuwelijkt te worden of die na de vakantie (ouder dan zestien jaar) van hun kersverse echtgenoot (meegekomen) niet meer naar school mochten.
Meisjes die zowat ieder uur van de dag door mannelijke familieleden gecontroleerd werden en die niet mee gingen met werkweek of andere uitjes. Die hun huiswerk altijd tiptop in orde hadden, omdat ze niet net als hun broertjes en neefjes op straat mochten spelen en dus niets anders te doen hadden.
Die kennis is het helemaal eens met de teneur van die poster.
Oordeelt hij nou vanuit zijn ervaring of uit een vooroordeel?
Nog iets: Als hij nu bezwaar maakt tegen deze behandeling van meisjes. Is hij dan islamofoob en racist?
Misschien een iets te beperkt beeld, meneer Ronald? Zou kunnen.
Die kennis van me heeft vele onderwijsbevoegdheden, waarom één voor godsdienst (op pc. scholen)
Hij kan zijn bezwaren altijd ondebouwen door b.v. te verwijzen naar de bronnen (Koran en Bijbel b.v.)
Hij is docent geweest op zowel het HBO, TVWO,VWO,HAVO, MAVO en BO.
Hij heeft daar vele ervaringen opgedaan en oordeelt vanuit die ervaringen.
In zijn klassen hebben negen latere (deel)gemeenteraadsleden gezeten, waaronder slechts één van LR (nu zelf docente) de rest Peveda. Zelfs de AD columnist Hanina Arajai, die meent dat iedereen moslim moet worden, vindt hem een docent waar ze veel van heft geleerd (interview NRC maart 2009)
Maar inderdaad heeft hij één slecht oog, vandaar dat beperkte beeld, denk ik.
De schrijver is het eens met de poster en de boodschap, maar veroordeelt de boodschapper, omdat die dit soort posters maakt. Een andere onderbouwing om Leefbaar als ‘ongeloofwaardig’ hier neer te zetten lees ik niet terug in het artikel. Lekker makkelijk om zo te veroordelen en te wijzen: wij zijn goed en Leefbaar is fout. Omdat het nou eenmaal zo is. Goh wat is die teneur toch weer sprekend voor semi-intellectuelen die zichzelf boven de menselijke oer-instincten wanen: die oprecht durven te stellen niet in een wij-zij mentaliteit te handelen, en blind zijn voor het onderscheid dat ze zelf maken.
Hadden we allemaal maar wat meer van de vader van Ajouad el Miloudi, dan was het prettig vertoeven in deze wereld.
ik word een beetje murw van al dat geklaag van Leefbaar over zichzelf als slachtoffer, het is een complex punt, relaties in relatie tot familie en achtergronden daarvan, dat blijft niet beperkt tot moslims en joodse mensen, maar betreft alle culturen en seksen, inclusief de Nederlande, en mannen, en niet alleen jonge vrouwen van andere dan oer-Hollandse komaf
Mee eens. Leefbaar heeft het altijd en eeuwig alleen maar over moslims. Daarom komt iets dat vast goed bedoeld is, niet goed over. En heeft het dus uiteindelijk waarschijnlijk een tegenovergesteld effect. Het geld van die posters had dus beter gebruikt kunnen worden.
Of dat zo is weet ik niet. Ik denk wel dat Leefbaar geen bijdrage levert door zichzelf zo te profileren als slachtoffer van de door hen verfoeide linkse partijen, ik vind dat dit er niets mee te maken heeft. In alle culturen, inclusief de Nederlandse, kan je weerstand tegen komen in zake partnerlkeuze. Hoewel dat niet altijd gepaard gaat met eerwraak, wat de rechtvaardiging ervan is deze campagne te richten op een bepaalde doelgroep van jonge vrouwen, is dat net zo goed een probleem. het heeft mij aan het denken gezet, wat ik goed vind, maar ik denk niet dat het juist is dat Leefbaar de campagne naar zichzelf toetrekt, het is en blijft een initiatief van de gemeente en een probleem dat zich in allerlei geledingen van de samenleving kan voordoen, met of zonder eerwraak.
maar desondanks vind ik het geen slechte campagne omdat het wel het bewustzijn daarvan verhoogt