Ga naar de inhoud

Netwerk ook met de straatmuzikant: “Iedereen kan een ambassadeur van je merk zijn” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze lijken niet erg Rotterdams, de zelfbenoemde dandy’s van Effio, die vanuit het Schieblock hun kleurrijke sokken over de hele wereld verkopen. Maar stiekem zit de stad in bijna al hun designs. Alleen een kampioenssok gaat ze een brug te ver.
Het ruikt nog naar urine rond het Schieblock. Wildplassende fans hebben daags ervoor het kampioenschap van Feyenoord op het Hofplein gevierd. Het gebouw zelf is vanbinnen gelukkig geurloos. En lichtloos als de deuren van de units dichtzitten. Aan het eind van de gang staat een deur open: de unit van Effio. Ik ben binnengekomen zonder te bellen dus oprichter Joost van Beek kijkt verbaasd als ik opeens voor zijn neus sta. “Bakkie?”, vraagt hij met een pot filterkoffie in zijn hand. Op Joost en wat meubels na is de unit grotendeels leeg. Als je de sokken niet meerekent dan – de wanden hangen er vol mee en de kasten puilen uit.

MG-7273-Willem de Kam
beeld: Willem de Kam

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures