Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ze lijken niet erg Rotterdams, de zelfbenoemde dandy’s van Effio, die vanuit het Schieblock hun kleurrijke sokken over de hele wereld verkopen. Maar stiekem zit de stad in bijna al hun designs. Alleen een kampioenssok gaat ze een brug te ver.
Het ruikt nog naar urine rond het Schieblock. Wildplassende fans hebben daags ervoor het kampioenschap van Feyenoord op het Hofplein gevierd. Het gebouw zelf is vanbinnen gelukkig geurloos. En lichtloos als de deuren van de units dichtzitten. Aan het eind van de gang staat een deur open: de unit van Effio. Ik ben binnengekomen zonder te bellen dus oprichter Joost van Beek kijkt verbaasd als ik opeens voor zijn neus sta. “Bakkie?”, vraagt hij met een pot filterkoffie in zijn hand. Op Joost en wat meubels na is de unit grotendeels leeg. Als je de sokken niet meerekent dan – de wanden hangen er vol mee en de kasten puilen uit.

MG-7273-Willem de Kam
Beeld door: beeld: Willem de Kam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jasper Meeuwissen

Jasper Meeuwissen

Als scholier wist Jasper Meeuwissen (1987) niet zo goed wat hij wilde. Politicologie dan maar. Jaren na zijn afstuderen weet hij nog steeds niet zo goed wat hij wil. Eigenlijk wil hij niet kiezen. Daarom studeerde hij onlangs ook nog journalistiek. Jasper vindt het leuk om mensen te interviewen die wel weten wat ze willen en schrijft graag verhalen die goed aflopen.

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina