Ga naar de inhoud

Aboutaleb remt ontwikkeling van de horeca — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Aboutaleb voert een uiterst conservatief horecabeleid, terwijl dit juist zoveel kansen voor de stad biedt. De stad moet experimenteren met de vergunningen, zo vinden Jan Willem de Bruin en Elene Walgenbach van D66.

guidovandieren_lvd_9
beeld: Loes van Duijvendijk

Al 14 reacties — discussieer mee!

 • Meer nachthoreca en ook meer gay minded in de stad graag..en niet voor het jonge publiek alleen maar voor iedereen.
  De panden aan de westblaak inclusief dat jongerenloket gebouw zou een super locatie zijn om nacht horeca te vestigen en geloof mij maar dat zal een trekker zijn van jewelste en supergezellig,geen woningen erboven dus muziek en nachtleven kan er prima gerealiseerd worden.
  Er is zeker meer discotheken nodig en clubs zoals de IT of EXIT..en dan de danceparade en een gayparade erbij,dan wil iedereen in Rotterdam wonen.

 • Rotterdam lijkt na 20:00 soms op een dorp.
  Als je mee wil doen met wereldsteden mot er meer leven in de brouwerij komen!!!

  Het moet 24/7 door kunnen gaan come on.

 • Wat een opgewonden standjes reageren hier. Onder het motto: ‘als het je niet bevalt, rot je maar op’. Je kunt je de vraag stellen of het werkelijk noodzakelijk is dat de overheid de lasten van een groepje ondernemers op zich moet nemen. En helemaal of de overheid de mogelijkheden van datzelfde groepje ondernemers moet faciliteren. Dat zijn de gerechtvaardigde vragen waarmee de burgemeester worstelt. Uiteindelijk gaat het hier namelijk om een probleem van openbare orde.

 • 25 jaar geleden was de buurt van en de straat Witte de With een dikke bak ellende, in de nacht no go area. Door een gestructureerd plan is het nu DE hipste straat van Rotterdam en er komt steeds meer horeca. IEZ is nog steeds een nachtkroeg.
  Pannenkoekstraat en plein, vergelijkbaar verhaal, je had er overdags ook niets te zoeken, zie nu, hippe plek en wordt steeds hipper.
  Verlengde Hoogstraat, idem dito.
  Schieblock, nog zo’n verhaal.
  de Meent wat eerst een troosteloze uitzendbureaustraat was, is enorm opgekrikt, zo ook de Binnenrotte met de eet tentjes, Grote Kerk (plein) en zij straat, Markthal.
  Hofplein/Weena met tent Weena, Gordons koffie bar, BAR

  Consult, gesloten vanwege geluidsoverlast, terwijl die er al tig jaar zat, Exit kreeg geen geld meer van de gemeente, terwijl U2 daar ooit stond en er leuke kleine optredens waren.
  Waterfront, Watt, Rotown – daar kan je dhr Rik Grasshoff van GroenLinks persoonlijk voor bedanken dat die niet meer bestaan, en de gemeente vervolgens tientallen miljoenen heeft gekost. Waterfront was echt geweldig, Rotown ook, Watt wat minder.

  Rotterdam doet het bedacht, en dat is niet altijd slecht.

  • Wat is hip?
   En je noemt allemaal dingen op die voor een bepaald publiek leuk zijn..wellicht jij zelf ook maar er zijn MEER burgers met andere behoeften die ook een uitgaansplek/hart willen om het weekend door te brengen..en de vele expats en buitenlandse bezoekers ook,die entertain je niet met een bakje koffie en hippe knul in een lang t shirt en skinny broek of meid in zelfgemaakte rok en dan maar alternatief praten over hip en apart.
   Alternatieve mensen met alternatieve punk/junk kleding en een wollen muts op hun hoofd?
   Een simpele staart in het haar en een zelfgemaakte tas in de hand met rare zelf verzonnen studentikoze pantoffels aan.
   En maar praten,praten,praten op terrasjes in de Witte de With,je waant je in een woongroep van alternatieve einzelgangers die met uren kakelen en zelfgemaakte kleding denken dat ze hip zijn.
   En iez dat heeft ook een eigen publiek waar niet iedereen van houd,er is nu teveel een eenheidsworst van alternatieve geitenwollensokken praatgrage Utopia bewoners die daar haast gedwongen krampachtig het beeld van de straat vormen.
   Pannekoekstraat? nou ik kende een winkelier die daar een winkel had en ze had geen klant niks,ze viel zowat in slaap er liep geen ene kip daar,zo stil en alternatief daar moet je wel heel specifiek op zoek zijn naar een tweedehands jasje of zelfgemaakte kapstok van papier en ijsstokjes..hip hoor die straat is helemaal dood!
   Markthal is echt leeggelopen,het lijkt wel een kermis met donuts en chips op een stokje,er was door de Enorme commotie en berichten over die fameuze markthal veel KIJK publiek die nu wel eens wilde weten of het echt zo leuk zou zijn..maar na het vele kijken houd je nu een handvol toeristen over en wat langslopend publiek die er voor de regen schuilt.
   Waar kan je nu lekker tot diep in de nacht dansen,sjansen en uit je dak gaan?
   En dan bedoel ik niet kakelend in een tweedehands broek en zelfgemaakte hoed en tasje op een praat terrasje met glaasje witte wijn in de Witte de With..aanpappen met in zich zelf gekeerde Engels sprekende studenten of artistieke punkers.
   Een DIVERS aanbod is nu niet aanwezig om OOK andere burgers te voorzien van horeca,oke de ‘hippe’ burger heeft nu de Witte de With,de Pannekoek,de meent,de markthal,iez,en Binnenrotte..Hallo dit is te eenzijdig in een wereldstad!
   Salsa,House,Disco,Nachtclub,Karaoke,Feestcafe,Gay disco deze ontbreken allemaal in Rotterdam.
   En Gordons bar is tot vroeg dicht en is er voor koffie en een broodje..leuk maar geen uitgaansplek!

 • Mogen we ook nog eens Slapen?
  Het is van tweeën een, of je laat meer mensen hartje stad wonen of je kiest voor meer nachtvergunningen. Het kan niet allebei tegelijkertijd. Ik denken niet dat er veel mensen veel geld willen uitgeven voor een huis midden tussen het lawaai van uitgaande publiek. Blijkbaar kan dat niet zachter……. ik weet niet wat ze allemaal gebruiken maar elke nacht is het een enorme herrie.
  Wij, bewoners van het centrum zijn erg blij met het beleid van onze burgemeester.
  En waarom zouden wij in de herrie moeten blijven zitten, niet elke toerist wil tot diep in de nacht uit gaan. Wie willen er eigenlijk tot diep in de nacht uit gaan? En zouden ze dat niet willen doen op een plek waar wij er geen last van hebben? Van wie is het centrum eigenlijk?

 • Opinie duidelijk opgetekend, ongehinderd door enige historische kennis. De stad is nog nooit zo bruisend geweest. Ben blij dat Abu het niet uit de klauwen laat lopen zoals in Amsterdam. De komende jaren zal Rotterdam alleen nog maar groeien in bezoekers en horeca, gezien de wijze waarop de stad gepromoot wordt in buitenlandse media. Onbezonnen groei zal leiden tot Amsterdamse toestanden. Er wordt in het centrum van de stad ook nog gewoond en gewerkt. Het stadsbestuur wil dat ook bevorderen. Dan zou ik het houden bij gezellige drukte en niet het pretpark dat D66 er kennelijk van wil maken.

 • Het is echt hard nodig dat er meer horeca met een nachtvergunning komt in de stad rondom het centrum.
  Om een wereldstad met potentie te zijn die bruisend moet over komen heb je echt een breed aanbod qua horeca nodig om de miljoenen expats en studenten te entertainen,een tuttige koffiehoek of artistieke gallerie is dan niet toereikend.
  De Westblaak zou fantastisch zijn met nachthoreca die aansluit met de Mauritsweg en de Witte de Withstraat,met een boog om de Coolsingel op kunnen gaan om daar heerlijk te vertoeven richting het Stadhuisplein.
  Nu die Coolsingel naar horen zeggen een soort Ramblas wordt,waar geflaneerd en rustig gewandeld kan worden a la 1950..ben ik bang dat ie iets te saai wordt voor een wereldstad in spe.
  In het GROTE Rotterdam heb je meer dan genoeg rustige wijken waar je rustig kan wonen en diep in slaap kan vallen.
  Een centrumgebied behoort de spil van uitgaan en nachtvertier te zijn in de late uren waar men de rustige gezapige wijken kan ontvluchten.
  Wat werken betreft in het centrum,de kantoren zijn gesloten na zes uur en het winkelgebied ook op vrijdagavond na,en wonen tja niemand wordt verplicht in het centrum te wonen als je erg rustig gezapig en stil op je schommelstoel je breiwerkje wil afmaken,dat kan op de Meidoornsingel in Schiebroek ook..of in huize Roestrust in Zuid is het ook heerlijk rustig vertoeven.
  ELKE grote stad in Europa of daarbuiten heeft een bruisend levendig horeca beleid tot diep in de nacht..je zal maar in een saaie dooie stad wonen zeg!

 • Precies dit! Als je rust wil moet je niet in het centrum wonen.. Nederland zit vol met plekken waar je rustig kan wonen.. Er zijn op het moment zo veel goede ideen en plannen die onuitvoerbaar zijn door mensen die zeuren over geluidsoverlast.. Op de witte de with straat nota bene.. Dat verzin je toch niet. Daar teken je voor op het moment dat je er gaat wonen.
  In het centrum van Rotterdam moet er leven zijn, ongeacht het tijdstip.

 • De mensen die in de stad wonen en rust willen, kunnen verhuizen naar oost of andere plekken net buiten de stad. De stad is geen plek voor rust. De stad moet bruisen en ongeremd kunnen ontwikkelen. Mensen die daar niet achter staan en gaan klagen over geluidsoverlast horen niet in de stad. Er is genoeg ruimte buiten de stad waar je rustig kunt wonen. Wat ik erg vind is dat het vaak niet de echte Rotterdammers zijn, de mensen die er zijn geboren en getogen, die deze ontwikkeling tegen houden maar mensen die hier net zijn komen wonen en een duidelijk beeld hebben van de omgeving waarin ze willen wonen. Daarmee sturen ze de stad een richting in die niet wenselijk is voor veel andere mensen en de potentie van groei tot een mooie uitgaansstad waar altijf wat te doen is in de weg staan.
  Als je niet tegen drukte kan, is de stad geen plek voor jou..

 • Wauw, nergens zeg ik dat het mijn ding is, geef alleen aan dat er in de jaren heel veel al is verandert.

  Feestcafe, wat dacht je van heel stadhuisplein
  Karaoke, in de Oude Haven en als je Tropice in de Zwart-Jan straat niet kent, dikke aanrader en dan ook nog karaoke bij Cafe Aan Zet in de Delfshaven.

  Gay Disco, Gay Palace gesloten vanwege, en dit is van de eigenaar en een regelmatige bezoeker: ‘Sinds de komst van het internet lijkt een homo-ontmoetingsplek niet meer nodig en loopt de klandizie terug. “Je ziet ook dat Rotterdam steeds toleranter is geworden. Zoenen met een andere jongen in bijvoorbeeld de Skihut is hartstikke normaal geworden”, aldus een vaste bezoeker van Gay Palace.

  Nachtclub, zit bij Eendrachtsplein, OQ als het je ding is, Club Vie kan je dansen
  Men is druk bezig met Ferodome aan het ontwikkelen. Vibes is open tot 5.

  Nogmaals, met dank aan GroenLinks zijn vele dancetenten kapot gegaan.
  Kijk naar Aziz van Annabel, keihard werken, zelf ondernement, als de stad het niet doet doe ik het wel. Ja het aanbod mag breder, maar niet vergeten dat er al heel veel is verandert, maar soms zeiken mensen als kleine kinderen om wat ze NIET hebben ipv WEL en soms is het net buiten het centrum

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam