Ga naar de inhoud

Cultuuronderwijs als schatbewaarder van de Rotterdamse verbeelding — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De serie over cultuureducatie in Rotterdam bestaat uit drie artikelen, aangepast voor de lezers van Vers Beton. In dit eerste deel pleit Inge Spaander voor de kracht van creativiteit in cultuuronderwijs.

Creativiteit: het bulkt ervan in Rotterdam. Althans, zo lijkt het. Naast musea, galerieën, kleine muziekpodia en een keur aan festivals in de hele stad hebben we ook een groeiende creatieve industrie. Terwijl de stad smacht naar de economische voorspoed die de creatieve industrie moet gaan brengen en deze hoopvol en ongeduldig stimuleert met plannen en gelden, staat een andere vorm van creativiteit steeds meer onder druk: de creativiteit van de verbeelding verliest langzaam terrein. Dat is jammer, want in deze stad waar normen, waarden en nut steeds meer vastomlijnde begrippen lijken te worden kan de creativiteit van de verbeelding ons laten bewegen richting anders, meer of mooier.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam