Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De serie over cultuureducatie in Rotterdam bestaat uit drie artikelen, aangepast voor de lezers van Vers Beton. In dit eerste deel pleit Inge Spaander voor de kracht van creativiteit in cultuuronderwijs.

Creativiteit: het bulkt ervan in Rotterdam. Althans, zo lijkt het. Naast musea, galerieën, kleine muziekpodia en een keur aan festivals in de hele stad hebben we ook een groeiende creatieve industrie. Terwijl de stad smacht naar de economische voorspoed die de creatieve industrie moet gaan brengen en deze hoopvol en ongeduldig stimuleert met plannen en gelden, staat een andere vorm van creativiteit steeds meer onder druk: de creativiteit van de verbeelding verliest langzaam terrein. Dat is jammer, want in deze stad waar normen, waarden en nut steeds meer vastomlijnde begrippen lijken te worden kan de creativiteit van de verbeelding ons laten bewegen richting anders, meer of mooier.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Spaander

Inge Spaander

Inge Spaander (1981) doceert, schrijft en redigeert. Rotterdam, onderwijs, kunst en cultuur liggen haar na aan het hart. Haar mond stroomt er regelmatig van over.

Profiel-pagina
Cees Boot

Cees Boot

Illustrator

Cees Boot (Rotterdam, 1987) is afgestudeerd als grafisch ontwerper en heeft een grote voorliefde voor illustratieve vormgeving. Zijn werk is uitgesproken, herkenbaar en als het even kan met een rauw randje.

Profiel-pagina