Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Mogen we alstublieft zitten

Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de borrel voor. Deze week is Willem Sonneveld onder de indruk van de nieuwe Spangesekade, maar waar blijven nou die zitbankjes?
Nieuwe routes houden de hersenen actief. Op advies van hoogleraar Scherder fiets ik tegenwoordig steeds vaker een blokje om. Zo ontdekte ik onlangs bij toeval de Spangesekade als nieuwe uitvalsroute richting de stad. Het is een kade om van te houden. De Schie klotst er tegen de kanten. Er zijn boten en bomen. Zodra de koperen ploert zijn stralen laat vallen op de kade is het er goed toeven.

DBS-OctaviaVanHorik
beeld: Octavia van Horik

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Ja, helemaal mee eens. Het is gewoon een heerlijke kade om lekker te zitten. Met een beetje horeca in de buurt zou je er zo een Rotterdamse Bassin de la Villette van kunnen maken.

  PS Hoe logisch Spangensekade ook klinkt, het is helaas de Spangesekade.

 • Die bankjes komen wellicht er niet omdat de gemeente denkt dat de allochtonen uit spangen daar dan komen zitten en chillen,wat de blanke bewoners van de vrije sector woningen die daar nu aan die spangesekade wonen niet willen hebben.
  De spangesekade moet er qua uiterlijk blank en hip uitzien voor de kopers van die woningen en daarom wordt elk “ongewenst gedoe” met gemeentelijke middelen weggehouden.
  Vandaar veel gebod bordjes,bankjes weghalen en de boel vooral kaal laten zodat de vrije sector wonende spangenaar vooral niets merkt van het echte oude spangen..

  • Dat noemen ze dan ‘verbinden’ van nieuwe en oude bewoners van een wijk!
   Maar niet heus.
   Vreemd he? in andere wijken in Rotterdam hangt vaak een bord aan de gevels waarin staat: “in deze wijk groeten wij elkaar”..zou prima passen in een vrije sector straat waarbij de nieuwe bewoners amper praten of zich willen verbinden aan die wijk waarin zij krampachtig wilden komen wonen.
   Deze leefregels op een bord zou ook moeten komen hangen in de straten waar nu vrije sector woningen worden gebouwd,dit om samenhang en mixen van bewoners te bevorderen.
   Dat was toch de bedoeling van de Rotterdamwet?
   Kijk eens straks bij de Zomercarnaval optocht..hoeveel vrije sector wonende nieuwe Rotterdammers zich versteend met open mond verbazen naar de kleurrijke stoet van andere Rotterdammers..zo van oh zeg oh nou zeg..!
   ja ja OOK dit zijn Rotterdammers hoor die wonen hier ook en al heel lang zelfs!
   Even een check doen als je naar een bepaalde stad wilt verhuizen.
   Er wonen zoveel verschillende burgers hier and to stay!
   Wen er maar aan DURF in Rotterdam te wonen vrije sector wonenden.
   Anders is Rotterdam wellicht geen stad voor jullie.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures