Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de borrel voor. Deze week is Willem Sonneveld onder de indruk van de nieuwe Spangesekade, maar waar blijven nou die zitbankjes?
Nieuwe routes houden de hersenen actief. Op advies van hoogleraar Scherder fiets ik tegenwoordig steeds vaker een blokje om. Zo ontdekte ik onlangs bij toeval de Spangesekade als nieuwe uitvalsroute richting de stad. Het is een kade om van te houden. De Schie klotst er tegen de kanten. Er zijn boten en bomen. Zodra de koperen ploert zijn stralen laat vallen op de kade is het er goed toeven.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek
Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.
Al 4 reacties — discussieer mee!
Ja, helemaal mee eens. Het is gewoon een heerlijke kade om lekker te zitten. Met een beetje horeca in de buurt zou je er zo een Rotterdamse Bassin de la Villette van kunnen maken.
PS Hoe logisch Spangensekade ook klinkt, het is helaas de Spangesekade.
Check! Aangepast.
Die bankjes komen wellicht er niet omdat de gemeente denkt dat de allochtonen uit spangen daar dan komen zitten en chillen,wat de blanke bewoners van de vrije sector woningen die daar nu aan die spangesekade wonen niet willen hebben.
De spangesekade moet er qua uiterlijk blank en hip uitzien voor de kopers van die woningen en daarom wordt elk “ongewenst gedoe” met gemeentelijke middelen weggehouden.
Vandaar veel gebod bordjes,bankjes weghalen en de boel vooral kaal laten zodat de vrije sector wonende spangenaar vooral niets merkt van het echte oude spangen..
Dat noemen ze dan ‘verbinden’ van nieuwe en oude bewoners van een wijk!
Maar niet heus.
Vreemd he? in andere wijken in Rotterdam hangt vaak een bord aan de gevels waarin staat: “in deze wijk groeten wij elkaar”..zou prima passen in een vrije sector straat waarbij de nieuwe bewoners amper praten of zich willen verbinden aan die wijk waarin zij krampachtig wilden komen wonen.
Deze leefregels op een bord zou ook moeten komen hangen in de straten waar nu vrije sector woningen worden gebouwd,dit om samenhang en mixen van bewoners te bevorderen.
Dat was toch de bedoeling van de Rotterdamwet?
Kijk eens straks bij de Zomercarnaval optocht..hoeveel vrije sector wonende nieuwe Rotterdammers zich versteend met open mond verbazen naar de kleurrijke stoet van andere Rotterdammers..zo van oh zeg oh nou zeg..!
ja ja OOK dit zijn Rotterdammers hoor die wonen hier ook en al heel lang zelfs!
Even een check doen als je naar een bepaalde stad wilt verhuizen.
Er wonen zoveel verschillende burgers hier and to stay!
Wen er maar aan DURF in Rotterdam te wonen vrije sector wonenden.
Anders is Rotterdam wellicht geen stad voor jullie.