Ga naar de inhoud

Leefbaar-leedvermaak: had Joost het kunnen weten?

Peter van Heemst had altijd een zwak voor Joost Eerdmans, lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Deze week tuimelden de missers over elkaar heen, het leedvermaak daarover is groot. Terecht, want de partij heeft er een potje van gemaakt. En de bodem is nog niet in zicht.

Peter van Heemst
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Over messen in de rug gesproken. Ik blijf het vreemd vinden dat een Leefbaar Rotterdam wethouder nu afgerekend wordt op het cliëntelisme dat voor het overgrote deel onder Hermit Karakus van de PvdA heeft plaatsgevonden. Maar goed dat vogeltje is gevlogen en zit nu via de baantjesmachine van de partij weer in een andere lucratieve schnabbel.

    Typisch het PvdA gedrag waar mensen de kots van krijgen en waar dit jaar eindelijk de afrekening voor is gepresenteerd.

  • “De Leefbaar-lijsttrekker waar ik altijd een zwak voor had. Die dankzij een knappe, uitgekiende campagne nog maar drie jaar geleden een prachtige zege boekte”.

    Over dit citaat van Peter van Heemst moet mij toch even iets van het hart: Leefbaar Rotterdam heeft de afgelopen verkiezingen zeer stabiel gepresteerd in Rotterdam. Consequent 14 zetels mag een prestatie genoemd worden, drie verkiezingen achter elkaar. Maar ik zou het zeker geen knappe zege willen noemen, temeer waar Leefbaar er niet in geslaagd is te profiteren van het zeer sterke verlies van de traditionele tegenstander, de PvdA.

    Uiteraard staat dit los van de overige kwalificaties van wethouder Eerdmans, die overigens bij mijn weten geen campagneleider was bij die verkiezingen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam