Ga naar de inhoud

Ondertijds: De Grote Visserijstraat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: De Grote Visserijstraat.

bospolder_018a
beeld: Frank Hanswijk

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de stoepen en de openbare wegen in de stad,ook in de Grote Visserijstraat.
  De verhuurders van die woningen daar zijn weer verantwoordelijk voor de huizen ook aan de buitenzijde.
  Fietswrakken behoort gemeentewerken weg te halen.
  De roteb hoort die volle afvalcontainers op tijd te legen.
  Dat buurtbewoners dan toch nog in die verzakte niet onderhouden winkelpanden hun kapsalon willen beginnen is juist te prijzen.
  Met leegstand bereik je helemaal niets,en die verhuurders van die panden willen WEL iedere maand hun huurpenningen zien..wie anders gaat huurderving betalen?
  Dus wanneer iemand vind er zijn teveel kapsalons of teveel belwinkels,die zou ZELF eens een ondernemersplan kunnen maken(een haalbare in de betreffende wijk)en dan een leuke zak in dat pand openen.
  De gemeente kan nu eenmaal niet in elke wijk de pand verhuurders voor de helft aan huurpenningen sponsoren om zo een beginnende student of hippe bar in dat lege pand te krijgen,dan moeten de burgers van Rotterdam dit weer op hun beurt met belastingen ophoesten.
  Helaas zijn veel mensen niet op de hoogte dat de jaren 30 tot 80 niet meer is.
  Kleine winkeltjes met specifieke waren zoals de kruidenier,waterstoker,fourniturenhandel,winkel van Sinkel,de Gruijter en allerlei andere kleine winkels met dito ondernemers zijn met de vooruitgang van industrie en supermarkten niet meer haalbaar.
  En die kleine winkelpanden zijn er nog wel maar wat moet die verhuurder ermee?
  Die wil gewoon WEL iedere mand het volle pond aan huur ervoor hebben,maar wie wil nu ondernemen in dat pandje,en is dat dan haalbaar om er een goed inkomen mee te hebben?
  Nee is het antwoord!
  Daarom zullen winkels vaak met ondernemers ingevuld worden die WEL iets beginnen in kleine pandjes met handel die in de buurt ervan nog wat oplevert.
  De gemeente is NIET verantwoordelijk wie of wat in een winkelpand zijn of haar onderneming mag starten,tenzij..die gemeente een subsidie verstrekt of die pandeigenaar voor de helft aan huurpenningen betaalt.
  Dan kan de gemeente bepalen wie er in komt(logisch wie betaalt bepaalt)maar dat gaat de gemeente wel weer verhalen op de burgers met verhoogde belastingen!
  Misschien beter niet klagen over leegstaande winkelpanden of teveel belwinkels of..zelf een onderneming starten.
  Anders zorgt de gemeente na veel geklaag voor invulling hiervoor maar betaalt de burger de prijs hiervoor!
  En weten die bewoners van de Grote Vis niet dat ze de gemeente kunnen bellen voor de buitenruimte?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam