Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam wil vrouwelijker worden, “een stad met tieten”. De mannelijke, moderne stad past niet meer bij de tijd. Marguerite van den Berg, die als socioloog veel onderzoek deed naar vrouwenbeelden in de stadsplanning, analyseert de retoriek en komt tot de conclusie: niet alle borsten zijn even welkom in Rotterdam.

Een beetje rellen schrikken we niet van in Rotterdam V2 1280×720
Beeld door: beeld: Octavia van Horik

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marguerite van den Berg

Marguerite van den Berg

Marguerite van den Berg is Rotterdammer en universitair docent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef een proefschrift over Rotterdam. Om preciezer te zijn: over de manier waarop Rotterdam een toekomst voor zichzelf verbeeldt en welke rol opvoedcursussen daar in spelen. Ze werkt nu aan een project over onzekere arbeid.

Profiel-pagina
photo profile

Octavia van Horik

Illustrator

Octavia van Horik (1987) is grafisch ontwerper, illustrator en Rotterdammer sinds 2008. In haar werk gaat ze op zoek naar de grenzen van het medium om te kijken wat daar aan te morrelen valt. Een setje regels is er nu eenmaal om gebroken te worden.

Profiel-pagina