Ga naar de inhoud

Vechten voor zelfbeheer aan de Teilingerstraat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het hoekje zelfbeheer aan de Teilingerstraat dreigt ermee te moeten stoppen. Dat terwijl alles goed geregeld was en er duidelijke afspraken zijn gemaakt, aldus Wim Noordegraaf. Hij heeft dan ook een appeltje te schillen met de gemeente.

Teilingerstraat-2017
beeld: Bewonersvereniging Zelfbeheer Hoek Teilingerstraat

Al één reactie — discussieer mee!

 • Als deze lezing klopt dan is dit dus het zoveelste voorbeeld van en schot voor open doel dat door ons ‘co-creerende college’ wordt gemist. Ondanks alle ronkende ambities om burgerparticipatie op een hoger plan te brengen via initiatieven als ‘right to challenge’, een aangepast bestuursmodel en heel veel grote PR machinaties (burgers maken de stad en meer van dat soort window dressing), worden initiatieven van burgers die uit zichzelf de stad mooier gaan maken niet begrepen en gewaardeerd. Sterker nog, ze worden tegengewerkt en ontkent omdat ze niet passen binnen het format voor co-creatie en participatie dat op de burelen van de Coolsingel is uitgedacht. De WRR en anderen hebben dit soort bestuurlijk gepruts al lang doorgeprikt maar die signalen zijn nog niet doorgedrongen bij ons stadsbestuur. Ben benieuwd naar de rechterlijke uitspraak.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam