Ga naar de inhoud

Vechten voor zelfbeheer aan de Teilingerstraat — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het hoekje zelfbeheer aan de Teilingerstraat dreigt ermee te moeten stoppen. Dat terwijl alles goed geregeld was en er duidelijke afspraken zijn gemaakt, aldus Wim Noordegraaf. Hij heeft dan ook een appeltje te schillen met de gemeente.

Teilingerstraat-2017
beeld: Bewonersvereniging Zelfbeheer Hoek Teilingerstraat

Al één reactie — discussieer mee!

 • Als deze lezing klopt dan is dit dus het zoveelste voorbeeld van en schot voor open doel dat door ons ‘co-creerende college’ wordt gemist. Ondanks alle ronkende ambities om burgerparticipatie op een hoger plan te brengen via initiatieven als ‘right to challenge’, een aangepast bestuursmodel en heel veel grote PR machinaties (burgers maken de stad en meer van dat soort window dressing), worden initiatieven van burgers die uit zichzelf de stad mooier gaan maken niet begrepen en gewaardeerd. Sterker nog, ze worden tegengewerkt en ontkent omdat ze niet passen binnen het format voor co-creatie en participatie dat op de burelen van de Coolsingel is uitgedacht. De WRR en anderen hebben dit soort bestuurlijk gepruts al lang doorgeprikt maar die signalen zijn nog niet doorgedrongen bij ons stadsbestuur. Ben benieuwd naar de rechterlijke uitspraak.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam