Ga naar de inhoud

Woont mijn gezinshuis gemeenschappelijk? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Priscilla’s zoektocht naar een andere woning in Rotterdam lijkt een verbeten missie in een waanzinnige woningmarkt te worden. Waar is dat huis waar ze fijn met vriend en dochter kan wonen? In deze serie onderzoekt zij de ontwikkelingen, alternatieven en haar persoonlijke overwegingen. Deel 2: de kracht van een community.

intro_laraarnoldusVB
beeld: Lara Arnoldus

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Op dit moment is het Open Huis heel populair. Waar dat in de crisisjaren betekende, dat er hopelijk één belangstellende kwam, terwijl je je huis de hele zaterdag had opengesteld, betekent het tegenwoordig, dat je op een doordeweekse dag tijdens kantooruren een uurtje de tijd hebt om rond te kijken. Met gemak loop je met 20 man tegelijk door zo’n huis met de mededeling om binnen 48 uur je eindbod uit te brengen, liefst zonder voorbehoud van financiering en boven de vraagprijs. Dit noemden we een paar jaar terug Amsterdamse toestanden.
  Waarschijnlijk blijft in Rotterdam ten noorden van de Maas voorlopig deze situatie bestaan, aangezien er jarenlang zeer weinig is gebouwd. Ik denk dat je voor een beetje betaalbare koopwoning die niet al te ver van het centrum ligt in Zuid moet zijn. En anders wordt het toch echt suburbia of een kleinere stad, afhankelijk van hoe graag je specifiek in Rotterdam wilt blijven wonen.
  En Schiedam is ook leuk.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam