Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Rotterdam op je tijdlijn vs. Rotterdam in het ècht

Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de vrijmibo voor. Deze week trok Tara Lewis eropuit. Ze ontdekte dat Rotterdam in de tastbare werkelijkheid er heel anders uitziet dan op haar smartphone.

DBS-OctaviaVanHorik
beeld: Octavia van Horik

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Tara, wat fijn voor je dat je de stad nu positiever bekijkt.

  Ik zit op de lijn van Sisi, vind het heerlijk wonen & werken hier door al die mensen om me heen. Heb zaterdagochtend nog staan plastic vissen samen met twee daklozen die in ruil n bak koffie en een stroopwafel me maar kwamen helpen, vrijwillig, in de Rijnhaven.

  “Weet je dat je n rare ben, ik doet dit normaal als werk.” Heb een hilarische ochtend gehad en veel leuke mensen gesproken.

  Zulke ochtenden had ik ook in Groningen en Leiden, de twee steden waar ik hiervoor woonde. Ik vind t ook bij leven in de stad horen, er zijn zoveel mensen om je heen om dingen mee te delen.

  Kijk even op de facebook van Het Goede Gebeuren en de Geluksroute.
  Zij delen veel vrolijks uit Rotterdam (en organiseren regelmatig momenten voor ontmoetingen).

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures