Ga naar de inhoud

Breimagazine Pom Pom roept Rotterdam uit tot een van de hipste steden ter wereld — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Breimagazine Pom Pom heeft Rotterdam op de vierde plaats gezet als ‘steden die het waard zijn om te bezoeken’.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Kan iemand mij vertellen wat ‘hip’ betekent?
  Ik dacht altijd dat dat een alternatieve stroming binnen de studentikoze en artistieke kunstenaars was.
  Ik denk dat Rotterdam zo multicultureel en enorm veelzijdig is en vooral een werkstad gezien de vele kantoren en wolkenkrabbers.
  Ik vind Monaco. Cote d’ Azur en Fift Avenue en Rodeo Drive toch meer klasse hebben en modern en chique.

  Dat ‘hippe’ vind ik té alternatief en te artistiek om dat nu Rotterdams te verklaren,dit betreft nog steeds in de stad een kleine marge aan studentikoze artistiekelingen die deze hip hype uit oefenen.

  Vind het ook erg jammer dat het multiculturele leven zo wordt weggestopt alsof het niet (meer) bestaat in Rotterdam.
  Zodra je de tram of de benenwagen pakt richting delfshaven of het oude noorden zie je gelukkig weer gezellige multiculturele burgers en winkels en vooral de diversiteit aan uitingen in een grote stad,maar dat centrumgebied wordt zo krampachtig en theatraal uitgedost/genoemd als hip..hopelijk zal deze hype ooit snel weer verdwijnen en zoals het een hype en artistieke beweging betaamt gewoon weer in die achteraf speciale buurtjes zitten waar mensen die daar zin in hebben op afstomen,dat is toch altijd een apart volk geweest.
  Die had je vroeger ook de Anti-kraak,Nozems en de Punkbeweging,een aparte groep in aparte wijkjes en straatjes met eigen publiek ook.
  Nu wordt dit hippe zo overdreven gepromoot en gezien als overheersende trend.

  Ziet er erg onheus uit als je een allochtone temperamentvolle donkere man zo ziet zitten proberen hopeloos mee te doen in die hippe scene,met skinny broek, en dan zo studentikoos tussen allemaal blanke artistieke meisjes zitten..die zie ik liever toch salsa dansen of de limbo in een gezellig Surinaams café, dan doe ik in ieder geval mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures