Ga naar de inhoud

Breimagazine Pom Pom roept Rotterdam uit tot een van de hipste steden ter wereld — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Breimagazine Pom Pom heeft Rotterdam op de vierde plaats gezet als ‘steden die het waard zijn om te bezoeken’.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Kan iemand mij vertellen wat ‘hip’ betekent?
  Ik dacht altijd dat dat een alternatieve stroming binnen de studentikoze en artistieke kunstenaars was.
  Ik denk dat Rotterdam zo multicultureel en enorm veelzijdig is en vooral een werkstad gezien de vele kantoren en wolkenkrabbers.
  Ik vind Monaco. Cote d’ Azur en Fift Avenue en Rodeo Drive toch meer klasse hebben en modern en chique.

  Dat ‘hippe’ vind ik té alternatief en te artistiek om dat nu Rotterdams te verklaren,dit betreft nog steeds in de stad een kleine marge aan studentikoze artistiekelingen die deze hip hype uit oefenen.

  Vind het ook erg jammer dat het multiculturele leven zo wordt weggestopt alsof het niet (meer) bestaat in Rotterdam.
  Zodra je de tram of de benenwagen pakt richting delfshaven of het oude noorden zie je gelukkig weer gezellige multiculturele burgers en winkels en vooral de diversiteit aan uitingen in een grote stad,maar dat centrumgebied wordt zo krampachtig en theatraal uitgedost/genoemd als hip..hopelijk zal deze hype ooit snel weer verdwijnen en zoals het een hype en artistieke beweging betaamt gewoon weer in die achteraf speciale buurtjes zitten waar mensen die daar zin in hebben op afstomen,dat is toch altijd een apart volk geweest.
  Die had je vroeger ook de Anti-kraak,Nozems en de Punkbeweging,een aparte groep in aparte wijkjes en straatjes met eigen publiek ook.
  Nu wordt dit hippe zo overdreven gepromoot en gezien als overheersende trend.

  Ziet er erg onheus uit als je een allochtone temperamentvolle donkere man zo ziet zitten proberen hopeloos mee te doen in die hippe scene,met skinny broek, en dan zo studentikoos tussen allemaal blanke artistieke meisjes zitten..die zie ik liever toch salsa dansen of de limbo in een gezellig Surinaams café, dan doe ik in ieder geval mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam