Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De stadse drukte geeft een mens teveel prikkels. Er is sprake van een zogenaamde stimulis overload, waardoor je hersenen onbewust gaan filteren op wat je wel en niet ziet. Samira Himmit nam de proef op de som met zichzelf en verschillende Rotterdammers. Wat valt ze op, en wat niet?

Het is woensdag en ik ben op weg naar de Markthal om boodschappen te doen bij de notenbar, die ene vlakbij de roltrappen. Vanaf het Grotekerkplein loop ik langs de Laurenskerk en vervolg ik doelgericht mijn pad. Onderweg kom ik obstakels tegen, lees: mensen en objecten die mijn doel in de weg staan. De oh zo glorieuze iconen vallen me niet op. Mijn ogen glijden over Erasmus’ woorden op de bibliotheek: ‘Heel de aarde is je vaderland.’ Mijn gedachten dwalen af. “Jammer dat de zon niet schijnt zo middenin de zomer”, mok ik.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

SamiraPortret

Samira Himmit

Samira Himmit (1985) studeerde psychologie en media en journalistiek. Tegenwoordig werkt ze als tekstschrijver en journalist. Voorkeuren en antipathieën van andere mensen intrigeren haar, net als de uitspattingen van haar kat. Rotterdam-West is haar favoriete stadsdeel.

Profiel-pagina
Guido Scholte

Guido Scholte

Guido Scholte (1983) werd geboren in Bleiswijk en groeide op in Rotterdam. Hij geeft mindfulnesstraining in gevangenissen, verkoopt schaafijs, werkt als hulpverlener, speelt piano en houdt van hiphop en fotografie.

Profiel-pagina