Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Ik wil mijn dorp terug

Onze beste stuurlui serveren weer wekelijks gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Dit keer heeft Tara Lewis het gevoel dat de stad haar uit de vingers glipt.

DBS-OctaviaVanHorik
beeld: Octavia van Horik

Al 12 reacties — discussieer mee!

 • Je hebt gelijk het lijkt goed te gaan
  In het centrum alleen al worden de ene torenflat na de andere opgericht. De meesten voor zg alleenverdieners en couples zonder kinderen. Groen en speelplaats voor peuters
  Zie bv Rotta Nova , Willemsplein of Wilhelmina pier niets van dit.

  Jammer Het lijkt alsof Rotterdam is opgekocht door de project ontwikkelaars

  Het zij zo Rotterdam wordt nooit meer van Rotterdammers.Die zijn allang vertrokken.

  Dank voor je artikel.

 • Voor iemand uit 1986 klink je als een behoorlijk oud wijf. Je maakt mij niet wijs dat Rotterdammers 10 jaar geleden (toen jij pas 20 was Tara) hun stad een dorp vonden. Zeker, die geelzwarte vuilnisfietsen mogen snel de stad uit en er zijn wel veel toeristen (tergend langzame? Heeft je oude ziel haast dan?), maar wees blij dat Rotterdam gewoon volop meetelt in de wereld, op eigen kracht!

 • Het dorp is nooit weg geweest! Kijk even naar de discussie rondom de naamgeving van Kunstcentrum Witte de With en de reactie van de poltici van Leefbaar Rotterdam. Namelijk met het dreigen van het stop zetten van de subsidie
  Dorpser kan het echt niet!!!

 • Je kunt schrijven Tara. Mooi.

  Maar elk dorp verdwijnt in het lied dat Wim Sonneveld ooit zong naar de melodie van La Montagne (Jean Ferrat). En dat is beter dan platgebombardeerd worden.

  Laat jouw dorp maar lekker leven en alle kanten op stuiteren.
  Je bent je dorp bij voorbaat kwijt.

 • [Ergens is dat logisch, sinds alle vluchtende Amsterdammers hier de woningmarkt compleet verziekt hebben]

  Gelukkig. Het is de schuld van de “ander” (onze eeuwige kwelgeest: de perfide Amsterdammer).

  Nog steeds is het aantal verhuizingen Rotterdam – Amsterdam jaarlijks hoger (een beetje weliswaar: circa 400) dan vanuit Amsterdam richting Rotterdam. Overigens gaat het hier voor “ons” om iets minder dan 1.000 inwoners per jaar. Daarmee vang je amper het sterftecijfer op. Dan is het overigens wel een prestatie dat je met zo’n aantal de woningmarkt “compleet verziekt” weet te krijgen, maar volgens mij is dat meer onderbuik dan feit.

 • Wat een heerlijk zeikstuk met de spijker precies op ’t koppie. Als langjarige zijbuur van de “gezellige” Witte de Withstraat mag ik de Mokumisering dagelijks met lede ogen gade slaan. Brrr..

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures