Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Verwarde personen die overlast veroorzaken, worden door de politie rechtstreeks afgeleverd bij de dichtstbijzijnde kliniek met een afdeling voor acute psychiatrie. Ervaringsdeskundige Elise heeft dat proces drie keer doorlopen.

Wie Elise niet persoonlijk kent, zou niet op het eerste gezicht zeggen dat zij tot drie keer toe en onder dwang in psychiatrische klinieken moest verblijven, nadat ze in de boeien werd geslagen door de politie. Elise lijkt niet op het stereotype ‘verwarde persoon’ zoals die naar voren komt in krantenberichten. Ze komt keurig netjes voor de dag.
Wij spreken bij haar thuis af voor een interview in haar woonplaats onder de rook van Rotterdam. De moeder van twee kinderen woont inmiddels weer bijna twee jaar thuis met haar gezin en heeft alleen nog lichte dosering anti-psychotica. Psychiaters stelden schizofrenie bij haar vast. Ze heeft psychoses. Zelf noemt Elise dat perioden van spirituele crisis.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Fred Smid

Fred Smid (1985) is maatschappijhistoricus. Deze geboren en getogen Rotterdammer heeft ruime werkervaring in de communicatie bij bedrijven. Tegenwoordig maakt hij tijd vrij voor zijn belangrijkste liefhebberijen: geschiedenis en journalistiek. Hij volgde in Mechelen de postgraduate opleiding tot onderzoeksjournalist.

Profiel-pagina
Xenia-avatar

Xenia Gottenkieny

Illustrator

Xenia Gottenkieny (Hameln , Germany) has studied audiovisual arts at the Willem de Kooning Academy in The Netherlands (1992-1995). She is a Rotterdam based (collage) artist, musician and photographer.

Profiel-pagina