Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is de Week tegen Eenzaamheid en dus zijn er overal initiatieven om eenzame ouderen te overladen met sociaal contact. Want alleen zijn, dat is zielig. Ook het programma Voor Mekaar van de gemeente legt nadruk op contact. Maar de oorzaak van eenzaamheid ligt misschien heel ergens anders.
Artikelen over eenzaamheid gaan meestal over sociale isolatie. Mensen hebben te weinig contacten en vereenzamen. De remedie: meer contact, vaker bij elkaar op de koffie, meer investeren in ontmoetingsplaatsen. Maar is dat voor eenzame ouderen wel altijd de beste oplossing? Wij interviewden negen ouderen en vroegen hen wat eenzaamheid voor hen betekent.

eenzameouderen2klein
Beeld door: beeld: Esther Lankhaar

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Quint

Quint van de Wijngaard

Quint van de Wijngaard is een derdejaars Erasmus University College student en volgt een major in Economics. Bijna drie jaar geleden is hij verhuisd van een klein dorpje in Flevoland naar Rotterdam. Wat hem het meest opviel aan Rotterdam was het internationale karakter van de stad wat volgens hem een perfecte omgeving is om in te studeren. Verder is hij vooral geïnteresseerd in maatschappelijke en politieke kwesties.

Profiel-pagina
Alex

Alex Kain

Alex Kain is 20 jaar oud en woont, werkt en studeert in Rotterdam. Hij is dagelijks te vinden op Erasmus University College waar hij een major volgt in Business en Social and Behavioural Sciences. Rotterdam betekent voor hem diversiteit. Het is een stad waar iedere inwoner anders is en ze zijn niet bang dat te laten merken.

Profiel-pagina
Reinhard

Reinhard van Rooyen

Reinhard zit in het laatste jaar van het economisch traject bij de Erasmus University College. Aan het begin van zijn studie verhuisde hij van Zuid-Afrika naar Rotterdam en voelde zich onmiddellijk thuis in de open en nuchtere stad. De stad heeft vele gezichten: daardoor kan zijn interesse voor culturele en sociale kwesties goed tot uiting komen.

Profiel-pagina
Julia

Julia Stam

Julia Stam is geboren in Rotterdam en nu terug om er te studeren. Ze studeert aan Erasmus University College en volgt een major in Sociology/Urban Studies en in International Relations. Tijdens haar studie heeft ze ontdekt dat stedelijke ontwikkeling ontzettend interessant is. Volgend jaar hoopt ze daarom ook om een master te volgen in “Urban Studies”.

Profiel-pagina
Screenshot-20170723-161008

Esther Lankhaar

Illustrator

Esther Lankhaar heeft een achtergrond in de jeugdhulpverlening en het maatschappelijk werk en werkt nu als illustrator.

Profiel-pagina