Ga naar de inhoud

Staalslagerij maakt alles wat nog niet bestaat: "Het was nu of nooit" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op de middelbare school bouwden ze al zelf kanonnen. Nu maken de mannen van Staalslagerij motorblokken van 6 meter of een mobiele flipbookstudio voor de Pleinbios. Joost Dingemans (27), Titus Wybenga (27) en Jesse Hoeksema (28) combineren kunst en techniek, in hun werkplaats op de Keilewerf.
Het Vierhavengebied verloederde van bruisend havengebied tot tippelzone, om tegenwoordig huis te bieden aan de Rotterdamse maakindustrie. Tussen Atelier van Lieshout en de studio van Daan Roosegaarde, zit verzamelgebouw de Keilewerf. De houtzagerij van Buurman ademt er ambacht en traditie, en verderop vind je Staalslagerij, een ontwerp- en productiebureau. Via een stalen trap kom je in hun hooggelegen kantoor, waar de drie mannen wachten met koffie en tulbandcake.

IMG_3641a
beeld: Florine van Rees

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures