Ga naar de inhoud

Wijkagent Dirk de Groot: "Elke jongere met iets op z'n kerfstok, stuur ik een handgeschreven kerstkaart" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Er zijn weinig Rotterdammers die 25 jaar lang de samenleving in de meest multiculturele wijk van Nederland zo van nabij hebben meegemaakt als brigadier Dirk de Groot (61), sinds 1992 wijkagent in Rotterdam-West. Een man die geen blad voor zijn mond neemt.
Een wijkagent was voorheen een goedmoedige ‘koddebeier’, maar de maatschappij is veranderd. Binnen de korpsen zijn ze nu belangrijke informatiebronnen, zeker in Rotterdam, waar door een ratjetoe aan inwoners de uitdaging om contacten op te bouwen ingewikkelder is. Vandaag de eerste aflevering van drie interviews met een wijkagent.

DSC-6174
beeld: Salih Kiliç

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • Mooie man , en recht voor zijn raap .
  laat niet met zich sollen en past precies in deze wijk , met zijn ervaring en inschattingsvermogen ,
  DEZE MAN OP JUISTE PLEK

 • Mooi artikel. Hij doet goed zijn werk. Fijn dat een wijkagent zoveel vrijheden kent. Wat vroeger het wijkteam was, is nu de wijkagent (zoals gisteren werd verteld door een Rotterdamse wijkagent op NPO 1 in de uitzending van Prinsjesdag).

 • Dirk de Groot en Dirk Mellema ken ik toevallig allebei. Complimenten voor het gave artikel dat een mooie inkijk geeft in het werk van een wijkagent. Top. Ook complimenten voor Salih de fotograaf. Volgens mij aan de foto’s te zien een fotograaf die aandacht besteed aan zijn werk en niet in 30 seconden tijd 50 foto’s maakt. Klasse.
  Kijk uit naar de volgende aflevering.
  Adriaan Zijlmans…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam