Ga naar de inhoud

Apotheek van der Laan: “Turks, Papiaments of Mandarijn, we helpen ieder in hun eigen taal” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De beste apotheek van Nederland zit in de Afrikaanderwijk en doet daar al ruim een eeuw ‘haar ding’. De apothekers spreken er alle talen van de wijk, hebben haar zien veranderen en bedienen met trots en geduld hun bont gezelschap.

De apotheek is er al ruim een eeuw en heette aanvankelijk Havenapotheek, bestierd door Firma Van der Laan. De zaak anno nu ademt steriel en zakelijk, maar er is ook plek voor geschiedenis. Herma Lobik, die er sinds ’95 werkt, toont een relikwie uit vervlogen tijden. “Dit etiket komt uit 1944. Het is zalf om je te beschermen tegen wonden veroorzaakt door fosforbommen. En kijk: een giffenregister uit 1904, uit de beginjaren van de apotheek. Daar staat in wie welke giftige stof heeft aangeschaft, en waarom. Met de pen ingevuld, uiteraard.”

vd-Laan-A-Storm-11
beeld: Annabel Storm

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures