Ga naar de inhoud

Apotheek van der Laan: “Turks, Papiaments of Mandarijn, we helpen ieder in hun eigen taal” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De beste apotheek van Nederland zit in de Afrikaanderwijk en doet daar al ruim een eeuw ‘haar ding’. De apothekers spreken er alle talen van de wijk, hebben haar zien veranderen en bedienen met trots en geduld hun bont gezelschap.

De apotheek is er al ruim een eeuw en heette aanvankelijk Havenapotheek, bestierd door Firma Van der Laan. De zaak anno nu ademt steriel en zakelijk, maar er is ook plek voor geschiedenis. Herma Lobik, die er sinds ’95 werkt, toont een relikwie uit vervlogen tijden. “Dit etiket komt uit 1944. Het is zalf om je te beschermen tegen wonden veroorzaakt door fosforbommen. En kijk: een giffenregister uit 1904, uit de beginjaren van de apotheek. Daar staat in wie welke giftige stof heeft aangeschaft, en waarom. Met de pen ingevuld, uiteraard.”

vd-Laan-A-Storm-11
beeld: Annabel Storm

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam