Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Beste Stuurlui serveren weer prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week verheugt stuurvrouw Anne Ardon zich op verdere capriolen van Circus Rechts dat nog zes maanden door Rotterdam trekt.

DBS-OctaviaVanHorik
Beeld door: beeld: Octavia van Horik

Beste lezers, een warm welkom bij Circus Rechts Rotterdam! Aangezien er over een halfjaar gemeenteraadsverkiezingen zijn, willen alle aanstormende dan wel zittende partijen hun meest rechtse beentje voorzetten. Gaat u vooral lekker zitten, maak het uw onderbuik gemakkelijk en geniet van wat onze vaderlandslievende conservatieve vrienden veelal belangeloos voor u in petto hebben.
Om het gezellig te houden beginnen we met clowns. Dit optreden zal verzorgd worden door onze jongste artiest: de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD), afdeling Rijnmond. Deze baby-VVD’ers zullen in hun act demonstreren waar ze zich afgelopen maand druk om maakten, namelijk een plan van de Erasmus Universiteit om een Diversity Board van twee studenten aan te stellen. Dit zorgt ervoor dat mensen die niet tot een minderheid behoren, worden uitgesloten, aldus het clubje studenten dat exact op de docentenpopulatie van de universiteit lijkt. Daarnaast, de Universiteit van Amsterdam heeft ook een project waar het woord “diversity” in zit en wat 375.000 euro per jaar kost. De JOVD’ers beweren dat dit project van de EUR – bestaande uit twee studentes die een vergoeding van honderd euro per week krijgen – dat dan vast ook zal doen. Houd u vast voor een spannende editie van Goochelen met Getallen!

Om het entertainmentniveau hoog te houden, gaan we door naar de volwassen acrobaten van de VVD Rotterdam. Deze komen niet op eenwielers, maar in dieselhummers aangetuft. De VVD wil namelijk maar al te graag nóg meer auto’s in de binnenstad, namelijk die van Amsterdamse automobilisten. De VVD Rotterdam plaatste een advertentie op de voorkant van het Parool nadat GroenLinks Amsterdam met het plan kwam om de Amsterdamse binnenstad autovrij te krijgen. Milieuzones en autovrije binnensteden: da’s gewoon autootje pesten. Dat de luchtkwaliteit enorm verbeterd is sinds de invoering van de milieuzone, rept de VVD natuurlijk niet over. Zolang je je raampjes dicht hebt, merk je niks van de gassen.

Dan nu opgepast, het is tijd voor de dompteur. Wie van Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie precies de temmer is en wie de leeuw is nog onduidelijk, maar we hebben scherpe tanden en een grote bek gespot. De leeuw en de temmer voeren los van elkaar capriolen uit, maar hebben nu ook samen een act: een discriminerend plan om Turkse supermarkten en halalslagers uit het Rotterdamse straatbeeld te weren, omdat er ruimte moet komen voor de “Nederlandse groenteboer”. Marokkaanse slagers geven een “armoedig beeld” in de straat, aldus Leefbaar/FvD. Dat de gemiddelde Rotterdammer liever naar de Albert Heijn gaat dan naar de keurslager, wordt even vergeten. Heel de wereld is je vaderland, zolang je als Turkse Nederlander maar geen groentewinkel wil.
Voordat we doorgaan naar de afsluiting en het applaus ook nog even aandacht voor D66 Rotterdam. In een interview zei de nieuwe lijsttrekker Said Kasmi dat we als Rotterdam eigenlijk D66 zouden moeten bedanken voor het verwijderen van de ‘scherpe kantjes’ van het beleid van het CDA en Leefbaar. Verplichte anticonceptie en aso-woningen passen blijkbaar beter in de sociaalliberale visie dan we dachten.
Zoals u ziet: genoeg te beleven in de Rotterdamse politiek. Vol spanning wachten we op de volgende stunt om minderheden in het verdomhoekje te zetten of te houden. Nog zes maanden pret tot de verkiezingen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anne Ardon

Anne Ardon

Anne Ardon (1994) studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit en heeft de stad sindsdien niet meer verlaten. Tegenwoordig werkt ze als cybersecurity-adviseur voor een groot adviesbureau.

Profiel-pagina
photo profile

Octavia van Horik

Illustrator

Octavia van Horik (1987) is grafisch ontwerper, illustrator en Rotterdammer sinds 2008. In haar werk gaat ze op zoek naar de grenzen van het medium om te kijken wat daar aan te morrelen valt. Een setje regels is er nu eenmaal om gebroken te worden.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
  1. Profielbeeld van Magic Circus
    Magic Circus

    Gelukkig, we dachten even dat we concurrentie kregen.
    Deze herfstvakantie kunnen de liefhebbers van écht eigentijds circus gewoon bij ons komen genieten op het Heemraadsplein. Anne, als je het voor elkaar krijgt om de lijsttrekkers bij elkaar te krijgen mag je bij ons in de tent in een echte circuspiste wel een ochtendje met ze in debat. Gratis toegankelijk voor alle Rotterdammers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.