Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In onze dichtbevolkte stad, met verslavingsproblematiek en armoede, is een ‘verward persoon’ al snel een gevaar voor zichzelf of de omgeving. Wanneer is het oké om iemand naar huis te laten gaan en wanneer dwing je iemand tot opname? De crisisdienst heeft 24/7 met deze afweging te maken. 

Het aantal verwarde mensen neemt toe, bespraken we eerder in deze serie. En zo steeg ook het gebruik van dwangmaatregelen in de GGZ afgelopen jaar, volgens cijfers van de Rechtbank Rotterdam. Wie spreekt over dwangtoepassingen voor psychiatrische patiënten in onze regio, betreedt het domein van Aram van Reijsen, psychiater en hoofd van de BAVO Europoort crisisdienst Regio Rijnmond.

Deze crisisdienst bestaat uit psychiaters, arts-assistenten en verpleegkundigen die 24 uur per dag, zeven dagen per week patiënten op locatie beoordelen. Hulpverleners zoals de huisarts, politie en GGZ-instellingen bellen naar de crisisdienst als iemand met spoed een psychiatrische behandeling moet krijgen. De crisisdienst, kun je zeggen, is de spil in het web van de acute psychiatrie in Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Fred Smid

Fred Smid (1985) is maatschappijhistoricus. Deze geboren en getogen Rotterdammer heeft ruime werkervaring in de communicatie bij bedrijven. Tegenwoordig maakt hij tijd vrij voor zijn belangrijkste liefhebberijen: geschiedenis en journalistiek. Hij volgde in Mechelen de postgraduate opleiding tot onderzoeksjournalist.

Profiel-pagina
Xenia-avatar

Xenia Gottenkieny

Illustrator

Xenia Gottenkieny (Hameln , Germany) has studied audiovisual arts at the Willem de Kooning Academy in The Netherlands (1992-1995). She is a Rotterdam based (collage) artist, musician and photographer.

Profiel-pagina