Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

‘Stadmaken’ is niet voorbehouden aan instituties, vinden Patrick van der Klooster en Bas van der Pol van Architectuurcentrum AIR. Maatschappelijke opgaven als de inclusieve stad krijgen centre stage op het vierde Stadmakerscongres.

Naast Rotterdamse gebieden zijn het grote opgaven als energie, gezondheid en inclusiviteit die het programma van het Stadmakerscongres bepalen. Deze koppeling tussen Rotterdamse buurten en opgaven ligt ook ten grondslag aan de stadlabs waar AIR aan bijdraagt en tevens in de ontwerpstudio’s van AIR-partner Veldacademie. Want hier broeit en borrelt de kennis, kunde én ambitie van AIR. Nieuw in de aanpak voor de programmering van het congres is de grote rol voor Studio Narrative, opgericht door schrijver en kunstenaar Malique Mohamud. AIR vroeg hem om een vrije invulling te geven aan de zoektocht naar een inclusievere stadmakerspraktijk.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto-prisdeputter-versbeton

Priscilla de Putter

Priscilla de Putter (1983) schrijft als freelance tekstschrijver over steden, wonen, mensen en ontwerp voor o.a. platform Wonen in Rotterdam, Woonstad, Dutch Designers (DuDe) magazine, Uitagenda Rotterdam, Vers Beton en diverse bureaus. Ze startte Habitat Magazine in 2013 en werkt aan het boek Habitat Rotterdam (Trichis Publishing, najaar 2018).

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina