Ga naar de inhoud

AIR over het Stadmakerscongres: “Iedereen kan in verschillende rollen aan de stad werken” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

‘Stadmaken’ is niet voorbehouden aan instituties, vinden Patrick van der Klooster en Bas van der Pol van Architectuurcentrum AIR. Maatschappelijke opgaven als de inclusieve stad krijgen centre stage op het vierde Stadmakerscongres.

Naast Rotterdamse gebieden zijn het grote opgaven als energie, gezondheid en inclusiviteit die het programma van het Stadmakerscongres bepalen. Deze koppeling tussen Rotterdamse buurten en opgaven ligt ook ten grondslag aan de stadlabs waar AIR aan bijdraagt en tevens in de ontwerpstudio’s van AIR-partner Veldacademie. Want hier broeit en borrelt de kennis, kunde én ambitie van AIR. Nieuw in de aanpak voor de programmering van het congres is de grote rol voor Studio Narrative, opgericht door schrijver en kunstenaar Malique Mohamud. AIR vroeg hem om een vrije invulling te geven aan de zoektocht naar een inclusievere stadmakerspraktijk.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam