Ga naar de inhoud

Sea Ranger Service: “Rotterdam is de enige stad waar dit project zo kan slagen" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Natuurbescherming, werkloosheidsbestrijding of de scheepswerf? Maatschappelijk ondernemer Wietse van der Werf doet alledrie in één. Hij weet de gesloten harten van de Haven voor zich te winnen, met burgemeester Aboutaleb en directeur Havenbedrijf Allard Castelein voorop.
Op een historisch warme herfstavond zit Wietse van der Werf (34) van Sea Ranger Service in Lebkov (naast het centraal station), bellend achter zijn laptop. In de Keilehaven wordt op dat moment zijn eerste patrouilleschip afgebouwd, waarmee de eerste rangerservice op zee zal gaan varen. Zijn agenda zit doorgaans weken van tevoren volgepland, dus dit is de enige kans om elkaar op korte termijn te spreken. Toch oogt de maatschappelijk ondernemer uitermate ontspannen en is hij, om zijn eigen woorden te gebruiken, een en al ‘jeugdig enthousiasme’.

IMG-6865a
beeld: Florine van Rees

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam