Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ze werkt er pas kort, maar de mensen kennen haar nu al. Je vergeet Betül Kilci ook niet snel, deze Turkse politievrouw met onversneden Brabantse tongval. Ze komt overal in de wijk, ook in de moskee. “Ik kan niet ontkennen dat ik het raar vind als ik op die drempel sta”.
Ze opent de deur van het politiebureau Maashaven. Een niet al te grote vrouw van 41 jaar, die er tien jaar jonger uitziet. Een stoere vrouw, die mij in uniform met grote passen voorgaat naar een kamer waar we ons gesprek kunnen voeren. De spraakzame blonde Betül Kilci is sinds tweeënhalve maand wijkagent in de Afrikaanderwijk. Ondanks die pas korte periode kennen veel bewoners haar al. Ze vertelt – met Brabants accent – vol passie over haar beroep.

DSC-7942
Beeld door: beeld: Salih Kiliç

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

foto dirk.v1

Dirk Mellema

Dirk Mellema werkte voor Rotterdams Nieuwsblad en -Dagblad en Haagsche Courant als politieverslaggever en redacteur buitenland. Hij ondernam vele reizen naar Afrika, Azië en Amerika en was correspondent voor diverse kranten en de Wereldomroep vanuit West-Afrika (Ghana). Hij beschouwt zichzelf als wereldburger.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina