Ga naar de inhoud

Wijkagent Betül Kilci: In uniform naar de moskee — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze werkt er pas kort, maar de mensen kennen haar nu al. Je vergeet Betül Kilci ook niet snel, deze Turkse politievrouw met onversneden Brabantse tongval. Ze komt overal in de wijk, ook in de moskee. “Ik kan niet ontkennen dat ik het raar vind als ik op die drempel sta”.
Ze opent de deur van het politiebureau Maashaven. Een niet al te grote vrouw van 41 jaar, die er tien jaar jonger uitziet. Een stoere vrouw, die mij in uniform met grote passen voorgaat naar een kamer waar we ons gesprek kunnen voeren. De spraakzame blonde Betül Kilci is sinds tweeënhalve maand wijkagent in de Afrikaanderwijk. Ondanks die pas korte periode kennen veel bewoners haar al. Ze vertelt – met Brabants accent – vol passie over haar beroep.

DSC-7942
beeld: Salih Kiliç

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures