Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Is wantrouwen in het establishment de verklaring voor populisme en vaak lage opkomst bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen? Socioloog Jeroen van der Waal geeft het antwoord in het minicollege van 14 november.
Hoe de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen er definitief uitziet moeten we nog even afwachten. Maar nu de PVV deelneemt en Leefbaar Rotterdam een verbinding aangaat met Forum voor Democratie zijn de smaken aan de rechts-populistische kant in ieder geval verrijkt. De gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam lijken op zijn zachtst gezegd interessant te worden.  Tegelijkertijd bleef tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen de opkomst in Rotterdam ver beneden het landelijk gemiddelde.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina