Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei woensdag zo snel mogelijk af te willen van alle coffeeshops in de stad. Hij vertrouwt de eigenaren en uitbaters niet voldoende. Maar wat weten we eigenlijk over de Rotterdamse coffeeshops? Onderzoeksjournalist Guido van Eijck van Investico zocht het uit.
Een vriend van de coffeeshopsector is de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb nooit geweest, maar woensdag ging hij een stap verder dan voorheen. Als het aan hem ligt heeft Rotterdam over een jaar of drie geen enkele coffeeshop meer binnen de gemeentegrenzen. In plaats daarvan moeten er alternatieve verkooppunten komen waarop de gemeente strenger kan toezien. De reden: criminaliteit en overlast rond de huidige shops.

Weinig bekend over eigenaren en uitbaters

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina