Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: besluit steenkolenoverslag is symboolpolitiek

De Beste Stuurlui serveren weer prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Tara Lewis loopt ons deze week langs de argumenten om de kolenoverslag uit de Rotterdamse haven te weren. Zoals we van haar gewend zijn laat ze er niet veel van heel.
Dinsdagavond werd met veel trompetgeroffel bekend dat de gemeenteraad wil dat de kolenoverslag verdwijnt uit de Rotterdamse haven. De ‘vervuilende’ overslag zou haaks staan op de klimaatdoelen van 2030. “Alleen zo kan de haven bijdragen aan de uitvoering van de afspraken die zijn vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs”, zegt Bonte in NRC Handelsblad. Toch stoten we geen ton minder CO2 uit dankzij deze beslissing. De directe relatie met de doelen is dan ook compleet afwezig.

MarkvanWijk-De-Beste-Stuurlui
beeld: Mark van Wijk

Al één reactie — discussieer mee!

 • Bij sluiten of afbouw zal het gebruik van kolen niet afnemen. De Noord Duitse steden en Belgie nemen de handel gewoon over.
  België haalt de uitstootafspraken makkelijk , omdat ze veel energie winnen met kerncentrale’s ! Ideetje ?

  Gevolg zal zijn dat de kolenschepen langs Dordtrecht naar Duitsland varen i.p.v. via het Hartelkanaal.

  Toen tegen de wil van Leefbaar Rotterdam kolencentrale’s op de Maasvlakte werden gezet zat GROEN LINKS in het college! En dan nu mauwen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam