Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De kinderen die in de jaren negentig met hun ouders Bosnië uit vluchtten, zijn nu jonge volwassenen. Een generatie die dezelfde ervaring deelt, maar waar ieder een eigen invulling aan geeft. Visueel antropoloog Ivana Barišić (26) maakte er de korte documentaire Framing Home over. We spraken haar over de film én haar eigen ervaring als Bosnische Rotterdammer.

ivana-VBselection-kjazbec-5
Beeld door: beeld: Katarina Jazbec

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
profile photo-katarina jazbec

Katarina Jazbec

Fotograaf

Katarina Jazbec (1991) is een documentaire fotograaf en beeldend kunstenaar. In haar werk onderzoekt ze een breed scala aan effecten van empathie, de interactie tussen realiteit en fictie, vragen over identiteit, ethiek en economie, terwijl ze nieuwe vormen van visuele narratieven die de dialoog aangaan onderzoekt. Ze heeft in 2017 een masterdiploma behaald aan St. Joost in Breda met een film over het gezamenlijk lezen van literaire fictie met een groep Belgische gevangenen.

Profiel-pagina