Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ondanks het succes van de Gebiedscommissies dreigen deze te verdwijnen in de bestuurlijke vernieuwing. Noord is hiervoor aangewezen als experimentgebied. Fractievoorzitter van D66 Rotterdam Noord Menno Heetveld pleit voor een andere benadering.

Het is ruim drie jaar geleden sinds de deelgemeenten in Rotterdam hebben plaatsgemaakt voor de Gebiedscommissies. In 2016 heeft de gemeenteraad laten onderzoeken of dit bestuursmodel op een “legitieme en effectieve wijze bijdraagt aan gebiedsgerichte beleidsvorming met een nauwe betrokkenheid van de burger.” De leden van de Gebiedscommissie Noord zijn van mening dat ze zijn geslaagd in hun belangrijkste taak: het organiseren van bewonersparticipatie en het faciliteren van bewonersinitiatieven. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen de Gebiedscommissie Noord en vele andere partijen (waaronder bewoners, woningcorporaties, ProRail en de NS) bij de succesvolle herontwikkeling van de Hofbogen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

DSC00528

Menno Heetveld

Menno Heetveld is fractievoorzitter van D66 Rotterdam Noord.

Profiel-pagina
fotolex

Lex Kortenoeven

Fotograaf

Lex Kortenoeven is autonoom fotograaf en Rotterdammer. Hij studeert aan de Fotoacademie in Amsterdam (verwachte afronding 2021). Lex fotografeert in de rol van onderzoeker en is geïnteresseerd in de suggestieve kracht van beeld.

Profiel-pagina