Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vijf architectuurliefhebbers laten elk ongegeneerd de loftrompet schallen over een gebouw dat kans maakt op de Rotterdam Architectuurprijs. Ondanks de bescheiden omvang van de projecten is de liefde voor architectuur springlevend.

Blue City 010: ‘De phoenix aan de Maasboulevard’

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Bart Witteman

Bart Witteman

Bart Witteman is bij toeval in Rotterdam terecht gekomen, voor zover je daarvan kunt spreken als je stedenbouw hebt gestudeerd in Delft. Inmiddels woont hij er lang genoeg om niet meer weg te willen en verkeert hij dagelijks in de verwachting ooit iets te begrijpen van de stad, haar plannen en haar bewoners.

Profiel-pagina
Robert-Jan de Kort

Robert-Jan de Kort

Robert-Jan de Kort (1979) is architect met een journalistieke interesse in zijn eigen vakgebied. Daarom publiceert hij al meer dan tien jaar over architectuur en stedenbouw. In 2011 richtte hij samen met Sander van Schaik het architectenbureau De Kort Van Schaik op, in 2013 gevolgd door het internationale architectuurpodium TALKS about architecture. Sinds 2016 is Robert-Jan redactielid van het Jaarboek Architectuur in Nederland.

Profiel-pagina
bbkl300x300

Bart Bekooy

Bart Bekooy (1966) woont in Rotterdam, is ontwerper, en werkt vooral aan restauraties, herbestemmingen en bouwhistorische onderzoeken. Zijn interesse is hoe de stad er uitziet, nu en in de toekomst, en hoe dit zich verhoudt tot de geschiedenis.

Profiel-pagina
PaulGroenendijk

Paul Groenendijk

Paul Groenendijk werd in 1957 in Rotterdam geboren en studeerde in 1984 af als architect aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als publicist en onderzoeker.
Naast het samenstellen van architectuurgidsen beheert hij www.architectuurgids.nl, is hij betrokken bij Rotterdam Woont en het Platform Wederopbouw Rotterdam. In 2015 verscheen van zijn hand de architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad bij NAi010.

Profiel-pagina
Ties Wols

Ties Wols

Ties (1985) groeide op in Schiedam en is historicus en bouwkundig filosoof. Bewondert de eigenzinnigheid van Nietzsche en Rotterdam.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina