Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Verdienen initiatieven uit de creatieve sector een permanente plek in populaire delen van de stad? Ze bliezen plekken zoals het Schieblock en ZoHo nieuw leven in, nu dreigen de ondernemers verdreven te worden.

Het Schieblock is in de afgelopen tien jaar één van de creatiefste plekken van de stad geworden. Door haar innovatieve stedelijke ingrepen en een mix van dag- en nachtfuncties is dit deel van het centrum van Rotterdam weer op de kaart gezet. Niet slecht voor een gebied dat eerst een verzameling van leegstand, verkrotting en moedeloosheid was. Het succes lijkt ondertussen een vanzelfsprekendheid te zijn geworden. Met als gevolg dat zij die het meest aan dit succes hebben bijgedragen, er niet van kunnen profiteren.
 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina