Ga naar de inhoud

De creatieve sector, voor al uw stedelijke vraagstukken — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Verdienen initiatieven uit de creatieve sector een permanente plek in populaire delen van de stad? Ze bliezen plekken zoals het Schieblock en ZoHo nieuw leven in, nu dreigen de ondernemers verdreven te worden.

Het Schieblock is in de afgelopen tien jaar één van de creatiefste plekken van de stad geworden. Door haar innovatieve stedelijke ingrepen en een mix van dag- en nachtfuncties is dit deel van het centrum van Rotterdam weer op de kaart gezet. Niet slecht voor een gebied dat eerst een verzameling van leegstand, verkrotting en moedeloosheid was. Het succes lijkt ondertussen een vanzelfsprekendheid te zijn geworden. Met als gevolg dat zij die het meest aan dit succes hebben bijgedragen, er niet van kunnen profiteren.
 

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures