Ga naar de inhoud

De vijf mooiste winkels van Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Als thuis-patat-bakker weet je hoe belangrijk de juiste aardappel is. Het klusadvies als je ten einde raad bent. Of de winkelier die je liefde voor de vulpen helemaal deelt. Over die winkeliers komt een boek (met crowdfunding, help je mee?). Vers Beton-redacteuren geven een voorzet met een ode aan hun lievelingswinkel.

aardappelboer-joke-schot-2-large
Het aardappelpakhuis

Aardappelpakhuis

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Van 1985 tot 2000 heb ik in Rotterdam gewoond, en toen al waren drie van de vijf genoemde winkels (Hummelman, Aardappelpakhuis en Little Italy) bij mijn favoriete zaken – weliswaar niet allemaal op het adres waar zij nu zitten. Leuk om te merken dat zij er nog steeds zijn, en geapprecieerd worden. (Vlak bij Aardappelpakhuis was toen ook een wassalon waar je je was kon achterlaten en laten strijken voor geen geld.)

 • Een winkel die,volgens mij, in het rijtje van mooiste winkels thuishoort is de metaalwarenzaak van Schaap op het Tiendplein. Op vakkundige en geduldige wijze wordt je geadviseerd door vriendelijk personeel i.v.m. het zoeken naar technische oplossingen bij bouwkundige klusjes. zonder dat je het gevoel krijgt dat je de onhandige kluns bent die je diep in je binnenste eigenlijk bent.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam