Ga naar de inhoud

Het politieke Junglebook #3: Eerdmans, opportunist pur sang

Peter van Heemst doet verslag van de strijd om de kiezer. Na de vuile politieke oorlog tussen Eerdmans en Kuzu deze week: een analyse van de opportunist Eerdmans, die op zijn zesenveertigste al vijf partijen heeft versleten. Wat is er gebeurd met die aardige man die in 2002 in de Tweede Kamer zat?

Peter
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Kuzu komt toch uit de PvdA?

  Dat Van Heemstein het woord escapade in de mond durft te nemen!

  Daar bij het lijkt een verdienste dat je bij één partij blijft, maar wat als die geleid wordt door een volslagen alcoholist of een man die zijn handen niet thuis kan houden? Blijf je dan vanwege het wachtgeld?

  Er is ook vrijwel geen verschil in de politieke inzichten tussen LPF,1NL , Leefbaar Rotterdam en FvD

 • Bij klachten, ideeën en suggesties over politieke onderwerpen schrijf ik de partij aan waarvan ik de kans het grootst acht dat ze er iets mee willen of kunnen. Ook dat kun je opportunistisch vinden, maar ik noem het doelgericht.
  Zo zou ik ook liever op politieke voorstellen en oplossingen stemmen dan op een partij. En doel ik echt op keuzemogelijkheden en niet een ja- of nee-stem bij een referendum.

 • Staat in Rotterdam de grootste hindoe tempel van NL? Dwingen hindoes dat er geen rund gegeten mag worden in bepaalde omgevingen? Een sikh gehoord dat hij zijn tulband ook op een politie uniform wilt dragen? Er is geen enkel ander geloof / cultuur die zich zo nadrukkelijk opdringt, dus dat als onderwerp gebruiken tijdens campagne voeren is helemaal niet raar!

  Politiek is al jaren ziek. Het is meer anderen een hak proberen te zetten dan voor de burger op komen. Welke partij(en) is jaren aan de macht geweest en waaronder de Vogelaarswijken zijn ontstaan? Opstelten was helemaal in een karikatuur. En dan vervolgens aanvallen die de puinzooi adresseren. Kijk nu naar D66 landelijk, hoe kan je jezelf zo verloochenen. RiK Grashof van GL, tientallen miljoenen zo verdwenen doordat hij zonodig een Urban Podium wilde, en vervolgens is er geen pop podium in Rotterdam, als dank zit hij nu in DenHaag, dus dat over opportunist, velen zijn daar schuldig aan. Dijsselbloem heeft hoogstens een maand op de echte werkvloer gestaan, dat is pas een opportunist pur sang

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures